Akhisar’da yaklaşan AK Parti kongresi öncesi parti kurucularından Cemal Gürmen aday olduğunu açıkladı.

Eski ilçe başkanı İbrahim Sayın’ın ofisinde yapılan açıklamada Gürmen, açıklamayı parti binasında yapmak istedik fakat izin verilmediğini belirtti.

Konu ile ilgili ilk açıklamayı yapan AK Parti Akhisar eski ilçe başkanı İbrahim Sayın; “Bugün burada bulunma sebebimiz yaklaşmakta olan AK Parti kongresinde aday adayını tanıtmaktır. Biliyorsunuz AK Parti Adalet ve Kalkınma Partisi olmak üzere önce adalet sonra kalkınmadır. Adalet öncelikli meselemizdir. Onun için biz Akhisar’da partimizin güçlü ve birlik içinde olması kaydı ile yeni başkanlar çıkarıyoruz. Bizim gayemiz bölücülük değil birleştiriciliktir, bizim gayemiz bütünleştiriciliktir, kucaklamaktır. AK Parti güçlü bir partidir, AK Parti gücünü halktan alır. Bizde delegelerden, mahalle temsilcilerinin baskısından “yeni adayınız yok mu?, Yine bir adayla mı gideceğiz?, Tercih hakkımız yok mu?” diyerekten yeni bir aday çıkarıyoruz. Burada karar milletindir, biz sadece milletin kararına saygılıyız. 2002’den 2007 yılına kadar ilçe başkanlığı yaptım, bu süreçte herkesi kucakladım. Partimizin oylarını yüzde 45’e kadar çıkardık. Yine partimiz bugün seçim olsa yüzde 45 ile 55 arasında oy alır. Yine adaletinde yerine gelmesinden dolayı burada iki tane aday adayımız var. İkisine de AK parti genel merkezinin verecek olduğu karar doğrultusunda hareket ediyoruz. Cemal Gürmen arkadaşımız partinin kurucu üyelerindendir. Hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

54 yaşındaki Cemal Gürmen, Marmara Üniversitesi Kamu yönetimi mezunu aynı zamanda 2003 yılında ilçe başkanlığı adaylığı, 2007 yılında ise Milletvekili adaylığı yaptı.