Akhisar’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü AK Parti Kadınkolları tarafından düzenlenen programla kutlandı. 

AK Parti  Kadınkolları tarafından organize edilen programa AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Akhisar Belediye Meclis Üyesi Şemsi Okur, Yönetim Kurulu Üyesi Nefise Şükran Füzün, Yönetim Kurulu Üyesi Neriman Kars, İbrahim Kokaz, Kadın Kolları Başkanı Arzu Kokaz ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

 Programın  ardından, Maden kazasının 301. Gününün 8 Mart a tekabül etmesi nedeni ile Soma  Ak Parti Kadın Kolları   Tarafından 301 Maden Şehidi için 301 Hatim   programına katıldı. AK Parti İlçe Kadın Kolları Teşkilatı son olarak Soma Maden Şehitliğini ziyaret ederek dua ettiler.

Özverili ve yapıcı kişilikleriyle elinin değdiği her şeyi güzelleştiren kadınların aynı zamanda manevi değerlerimizin taşıyıcısı ve koruyucusu olduğunu vurgulayan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Kokaz, şöyle konuştu:

“Bizim inancımıza göre ‘anne’ kimliğiyle ayaklarının altına cennet kadına kültürümüz gösterilmesi gereken en yüksek değeri bahşetmektedir. Geçmişten günümüze Türk toplumlarında kadın sosyal ve kültürel hayatın odağında yer almış ve çoğu zaman yönetimde de söz sahibi olmuştur. Günümüzde de kadınlarımız sosyal ve ekonomik hayatta vazgeçilmez bir rol üstlenmektedirler. Ülkemiz nüfusunun yaklaşık yarısı kadındır. Ekonomik ve toplumsal kalkınma yolunda bu oranı görmezden gelmek mümkün değildir. Nüfusun bu yarısı, en az diğer yarısı gibi ekonomik hayat ve diğer alanlarda katkıda bulunmadıkça Türkiye’nin gelişmiş ülkelerle olan kalkınma yarışında tam başarıyı yakalaması düşünülemez” dedi.

AK Parti ilçe başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, 
“Aile kurumunun temel taşı, kültürümüzün temsilcisi ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Güçlü toplumların ancak ve ancak güçlü kadınlardan oluşacağının bilincinde olarak kadınlarımızı güçlendirerek toplumsal hayata ve ekonomimize kazandırmak için çalışıyoruz.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, "Bizler Biliyoruz ki Güçlü kadın Güçlü Aile Güçlü Aile ise Güçlü Toplum demektir.Ak Parti iktidarı döneminde kadınlarımızın sadece aile hayatında değil iş hayatında toplumsal hayatta kısacası hayatın her Alanında yeralmıştır Biz hep kadınlarımızın yanındayız bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım ..
Bugün yaşanan facianın 301. Günü Maden Şehid ailelerine devlet olarak, iktidar olarak her zaman yanlarında olduk ve bunu da kendimize  borç bildik Bundan sonra bir daha böyle bir acının yaşanmaması için  çalışıyoruz." diyerek sözlerini sonlandırdı.