Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla kırtasiyelerde artan alışveriş yoğunluğu üzerine Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri kent genelinde denetimlerini sıklaştırdı.

Öğrenci sağlığının ve tüketici haklarının korunmasına yönelik gerçekleştirilen denetimlere Zabıta Dairesi Başkanı Bilgihan Hasturan da katıldı.

Kimyasal İçerikli Ürünler Kontrol Edildi

Denetimlerde yapıştırıcı, boya ve benzeri kimyasal içerikli kırtasiye ürünlerinin satış koşulları incelendi. Özellikle öğrencilerin tek başına gerçekleştirdiği alışverişlerde mevzuata uygun satış yapılıp yapılmadığı kontrol edildi.

Ekipler, öğrencilerin doğrudan kullanımına sunulan kimyasal içerikli ürünlerin satışı konusunda işletmelere bilgilendirme yaparken, gerekli görülen noktalarda uyarılarda bulundu.

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde SDS Denetimi
Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde SDS Denetimi
İçeriği Görüntüle

Raf ve Kasa Fiyatları Karşılaştırıldı

Denetimlerin bir diğer bölümünde ise ürünlerin fiyat etiketleri mercek altına alındı. Raflarda belirtilen fiyatlarla kasada uygulanan fiyatlar karşılaştırılırken, etiketlerin görünür, okunabilir ve güncel olup olmadığı kontrol edildi.

Kalem, defter, boya ve kitap başta olmak üzere eğitim döneminde yoğun talep gören ürünlerde yapılan kontrollerle, raf ve kasa arasındaki olası fiyat farklılıklarından kaynaklanabilecek tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilmesi amaçlandı.

Denetimler Yıl Boyunca Devam Edecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin sağlıklı ve güvenli ürünlere ulaşabilmesi ve tüketici haklarının korunması amacıyla kırtasiyelere yönelik denetimlerin 2026-2027 eğitim-öğretim yılı boyunca devam edeceği belirtildi.

Zabıta ekiplerinin kent genelindeki işletmelerde satış koşulları, ürün güvenliği ve fiyat uygulamalarına yönelik kontrollerini sürdüreceği bildirildi.

Habermedyafotograf 46226 D1501A7A6C2C453C86E2Bc861135F91CHabermedyafotograf 46226 8F0689E1E45047D29F68281F934D2B1BHabermedyafotograf 46226 98735C967358432C8921604A67C19Da3