Haber Merkezi

 

Türkiye Halkoyunları Federasyonunun 29/07/ 2012 Tarihinde İstanbul’da düzenlediği Büyükler Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan Akhisar Gençler Birliği Spor  kulübü  bölgemizi başarıyla temsil etti ve 16 ekibin bulunduğu şampiyonada 4. Oldu.


 Şampiyonanın bir gün öncesi yapılan, katılımcıların bulunduğu teknik toplantıda provaları izleyen Federasyon başkanı yaptığı konuşmada “ Az önce provaları izledim. Gözlerimi dolduran tüylerimi diken diken yapan bi ekibe hayran kaldım, bu yüzden Manisa ekibini kutlarım, yarışmada başarılar dilerim “ diyerek  ilgisini ve hayranlığını kazandığımızı belirtti. 


Kulüp başkan yardımcısı ve eğitmeni Orkun Derin yaptığı açıklamada   “ Bu ekibin oluşumunda ter döken  sahne önünde ve arkasında bulunan herkese sonsuz teşekkür ederim. Başından beri ilk amacımız güzel ve doğru olan Manisa oyunlarını temsil etmekti ve Manisa’yı  hak ettiği yere getirmekti . Hiçbir zaman ne ben ne de arkadaşlarımın birincilikte gözü olmadı, amaç bu olunca önce il 1.liğini ve arkasından grup temsil hakkını elde edip Türkiye finaline çıktık ve finalde de seyircilerden jürilere ,jürilerden  federasyon temsilcileri ve başkanına kadar herkesin özel ilgisini kazandık. Bunun böylesi birincilikten daha makbul.” Diyerek gözlemlerini belirtti ve sözü kulüp başkanı Şafak Karayetim’e bıraktı.


Başkan yaptığı açıklamada “ Emek, özveri,arkadaşlık,duygu,bağlılık… sonuç bu. Alınlarından öpülesi sekiz yağız delikanlı. Hepsini kutluyorum. Manisa’yı temsilen Akhisar olarak gittiğimiz her yarışmada ilimizi ve bölgemizi başarıyla temsil ettik. Bu yarışmada da bu yoğun ilginin karşılığını verdiğimiz için çok mutluyum. “ diyerek sözlerini noktaladı. 


Yarışma sahasında gönüllerin 1.si olarak adlandırılan  Akhisar Gençlerbiriliği Spor Kulübü dansçıları  Orkun Derin, Mustafa Aykuş, Tolga Kocaöğüt, Ozan Gülay , Burak Zafer Arslantürk, Onur Durak, Aytuğ Kısaç, Mehmet Pişkin  ve Anıl Yılmaz’a özel tebrik ve teşekkürlerini ileten yönetim kurulu bundan sonraki çalışmalarının daha da kapsamlı olacağını belirttiler…


VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN