Akhisar Sanat Dostları Derneği (ASDER), oluşturduğu Türk Halk Müziği korosuyla konser hazırlıklarına devam ediyor.

Akhisar Şehit Yzb. Necdi Şentürk Belediye Parkının içinde bulunan Sanat Atölyesinde çalışmalarını sürdüren ASDER, Türk Sanat Müziği Konserinden sonra şimdi de Türk Halk Müziği Konseriyle sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Kurulduğu günden bu yana 3. Türk Halk Müziği Konserini gerçekleştirecek olan ASDER’in bu yıl ki konseri 24 Mart’ta Belediye Sinema Salonunda gerçekleşecek. Koro şefliğini Akhisarlı Emekli Müzik Öğretmeni Pri Atalı’nın gerçekleştirdiği koro 28 adet türkü seslendirecek. ASDER Türk Halk Müziği Korosunda 10 adet saz sanatçısı ile 40 adet solist grubu bulunuyor. 

Koro şefi Pri Atalı, Türk Halk Müziği sevenlerine güzel bir konser sunacaklarını dile getirerek; “Benim gibi koro üyelerimiz ve dernek yöneticilerimizde kendi özel hayatlarından vakitlerini ayırarak Türk Halk Müziği sevgisi sayesinde bir araya geliyorlar. Bizim bu yıl ki konserimizle 3. Türk Halk Müziği Konserimizi gerçekleştirecek olmamızdan dolayı mutluyuz. Umarım uzun yıllar bu etkinlik devam eder. Gençlerimizin Türk Halk Müziğine daha fazla önem vermesini ve kendi kültürüne sahip çıkmasını bekliyoruz. Bizler elimizden geleni yapıyoruz. Bizlerin bu çalışmasına, emeklerine katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. 24 Martta gerçekleştireceğimiz konserimize tüm Akhisar halkını bekliyoruz.” Dedi.

ASDER Türk Halk Müziği Korosu her Salı akşamı saat: 20.00’da Şehit Yzb. Necdi Şentürk Belediye Parkının içinde bulunan Sanat Atölyesinde çalışmalarını gerçekleştiriyor.