HABER MERKEZİ

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının 15 Temmuz 2005 tarihli ve 25876 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik’ kapsamında, Korunması Gerekli Kültür Varlığı olarak tescillenmiş yapılara proje ve uygulama yardımı yapıldığı bildirildi.


YARDIMLAR HİBE NİTELİĞİNDE OLUP GERİ ÖDEMESİZDİR


Akhisar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada şu ibarelere yer verildi: “Kentimiz içersinde yer alan tescilli yapıların da bu yardımdan faydalanabilmeleri amacıyla Kültür Bakanlığından Belediyemize iletilen yazı Tescilli yapı sahiplerine ulaştırılmıştır.


Tescilli yapıların geri ödemesiz proje yardımlarından faydalanabilmeleri için son başvuru tarihi 28 Eylül 2012’dir.


Daha önceki yıllarda Mimar Fatma Kocabıyıkoğlu tarafından yapılan iki konut başvurusu bakanlıkça kabul edilmiş ve projeler mal sahiplerinden hiçbir bedel alınmadan hazırlanıp onaylatılmıştır. Onaylanmış projelerin takip eden yıllarda başvuru yapılması halinde yapı sahiplerine yine geri ödemesiz olacak şekilde tamir için uygulama yardımı da yapılabilecektir.


Mal sahipleri istedikleri takdirde onaylı projelerle kendileri de yapılarında onarım yaptırabileceklerdir. Bu sayede tescilli yapıların kaderine terk edilmesinin de önüne geçilmesi sağlanacaktır.


Yapıların proje yardımından faydalanabilmeleri için yapıya ait tescil kararı, tapu kaydı, mimari rapor, dilekçe, kimlik bilgileri ve müdürlükçe belirlenen özellikte bir fotoğraf albümü istenmektedir.


Uygulama yardımından yararlanacak yapılar için ise bunlara ek olarak koruma kurulundan onaylı restorasyon projeleri ve yaklaşık maliyet hesapları istenmektedir.