Akhisarpress.com - Akhisar Ak Parti Kadın Kolları’nın hazırlamış olduğu ve Hürrems Güzellik Merkezi sponsorluğunda Garden Park’ta düzenlenen “Üniversitede senin de bir tuğlan olsun” isimli yardım yemeğinde Akhisar üniversitesine bir adım daha yaklaşıldı.


Yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları, üniversite, esnaf ve halkın katılımı ile Akhisar’ımıza bir üniversite kazandıralım hedefi ile yola çıkan Ak Parti kadın kolları yaptığı yardım organizasyonu ile üniversite kurulum çalışmalarına ivme kazandırıyor.


Yardım yemeği organizasyonunda açılış konuşması yapan Ak Parti Akhisar Kadın Kolları Başkanı Şemsi Okur, Ak Partili kadınların birçok başarılı yardım organizasyonuna imza attığını belirterek bundan da yüzlerinin akıyla çıkacaklarını belirtti.


Okur konuşmasında “Ak Partili kadınlar olarak Akhisarlı iş adamlarımızın, hayırseverlerin, stk’ların önünü açmak örnek olmak için hazırladığımız bu programda hedefimiz hep birlikte şehrimize bir üniversite kazandırmaktır. Katılımlarınızla her zamanki gibi bizleri yücelttiniz. Bu yola çıkarken görüşlerimizi paylaştığımız Sayın Kaymakamımız, ilçe başkanımız, belediye başkanımız ve yardımcıları bizleri çok önemsediklerini belirttiler. Biz de onlardan aldığımız bu destekle çıktığımız bu yolda Hürrems Güzellik Merkezi sahibi Şükran Füzun Hanımefendinin de sponsor destekleri ile bu programı hazırladık. Kendileri sağolsun bize maddi manevi her konuda destek oldu.Bu ilk program olsun ve inşallah gerisi çorap söküğü gibi gelir.” Dedi.


Belediye Başkanı Salih Hızlı yoğun programı nedeni ile az bir süre kaldığı programda yaptığı konuşmasında “Kadının elinin değdiği her iş bereketlenir” dedi.


Hızlı; “Akhisarımız son zamanda ciddi anlamda bir ivme kazandı. Marka kent olma yolunda hızla ilerliyor. Bu ivmede kadını erkeği, yaşlısı genci her Akhisarlının payı var. Belediye olarak çok ciddi projelerimiz var. Stad, organize sanayi bölgesi, arıtma tesisi ki örnek bir proje. Her projenin hedefi daha güzel, daha gelişmiş bir Akhisar.


Bildiğiniz gibi sigara fabrikası yıllardır Akhisarın kanayan bir yarası. Şimdi bir bölümü üniversite için ayrıldı. İnşallah hep birlikte buraya bir üniversite kazandıracağız. Sizlerde bu gün böyle hayırlı bir iş için program yaparak katkı sağlıyorsunuz. Kadının değdiği her iş bereketlenir. İnşallah sizler bu konuda büyük katkılar sağlayacaksınız.


Akhisar tarihi ve kültürel yapısı ile bir çok zenginliğe sahip. Ancak hepsinden önemlisi insan yapısıdır. Akhisarın tarihine, büyüklüğüne yakışır bir şekilde davranan insan yapısı var.”dedi.


Akhisar’da bayanlar tarih yazıyor


Akhisar’da bayanların her alanda tarih yazdığını belirten Hızlı; “Şehrin birçok yerinde sizlerin izleri var.Sizin desteğiniz olduğu hiçbir projede bizim sırtımız yere gelmez. Zira Süper Ligdeki takımımızın seyircisiz oynadığı maçlarda bayan taraftarlar en güzel şekilde takımlarını destekleyerek başarısına ortak oldular. Sizlerin desteği ve duaları ile bu takım başarıdan başarıya koştu. İnşallah daha iyi yerlere gelecektir.” Dedi.


Hiçbir şey bizimle başlamadı, bizimle de bitmeyecek.


Kendilerinin bir sürecin parçası olduğunu vurgulayan Hızlı; “hiçbir şey bizimle başlamadığı gibi bizimle de bitmeyecektir. Biz yaşadığımız süre içerisinde şehrimiz ve halkımız için faydalı olmaya çalışacağız. Bu yolda birlikte bir yerlere gelmeye çalışacağız ce hedefe ulaşacağız. Sizlerin bu gayretlerinizin devam etmesini diliyorum. Hep birlikte başaracağımız güzel işlerle daha iyi bir şehirde ve daha gelişmiş bir ülkede huzurla yaşayalım.” Dedi.


En Uyumlu Teşkilatız.

Ak parti Akhisar İlçe başkanı İ. Hakkı Şenyiğit Manisa il ve ilçeleri içinde en uyumlu teşkilatın kendilerinin olduğunu vurgulayarak ilçe yönetimi, kadın kolları ve gençlik kolları olarak son derece uyumlu olarak çalıştıklarını belirtti. Şenyiğit konuşmasında kadın kollarımız her etkinliğinde başarılı olmuş ve faydalı işler yapmıştır. Biz de yönetim olarak kendilerini yalnız bırakmadık ve bırakmayacağız. Bu gün yapılan bu hayırlı organizasyondan dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.


Her Başarılı Erkeğin Arkasında Bir Kadın Var


Kadınların başarılı oldukları kadar aynı zamanda erkeklerin başarısına da yardımcı olduklarını belirten Hürrems Güzellik Merkezi sahibi Şükran Füzun ; “ Akhisarlı kadınlar olarak bu işi başarabilecek güce ve kabiliyete sahibiz. Herkesin küçük katkıları ile büyük miktarlar toplayabiliriz.” Dedi.


Üniversite Hayal Değil


Akhisar Üniversitesinin bir hayal olmadığını belirten CBÜ Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Harun Çoban zamanında CBܒnün de iki yıllık bir meslek yüksek okulu ve 4 yıllık tek bir fakülte ile kurulma işleminin başladığını hatırlattı. Çoban konuşmasında ; “ Ben de bu toprakların çocuğuyum. Her Akhisarlı gibi ben de Akhisar Üniversitesinin kurulacağına inanıyor ve buna hizmet ediyorum. Artık büyük şehir olduk. Şu an bile iki yıllık ve dört yıllık okullarımzızla ve yeni kurulacak fakülte ile CBܒnün ilk kurulum şartlarından daha iyi konumdayız. İzmir’de 10 üniversite var. İstanbul’un Tuzla ilçesinde 10 üniversite var. Akhisar’da üniversite kurulması hayal değil. 1976’dan beri üzerine bir çivi bile çakılmayan sigara fabrikasına 400 trilyon gibi bir para harcanmış Şimdi 220 dönümlük bölümü üniversite yapılması için ayrılmış durumda ve projesi, planı ile herşeyi hazır bir üniversite kurma çabası içindeyiz. Sizlerin ve Akhisarlı herkesin katkısı ile bu üniversiteyi Akhisar’a kazandıracağız. “ dedi.


Programın sonunda sponsor firma sahibine desteklerinden dolayı Akparti İlçe kadın kolları başkanı Şemsi Okur tarafından çiçek takdim edildi. Yapılan çekiliş sonrasındasponsor firmaların verdiği hediyeler sahiplerine dağıtıldı.