Akhisarpress.com - Eski Garanti Bankası Genel Müdürü Akın Öngör eşi Zeynep Gülin Öngör adına Akhisar’da yaptırdığı “Zeynep Gülin Öngör Kız Teknik ve Meslek Lisesi” okulu özel bir projeyle Zafer Kalkınma Ajansı ile birlikte teknolojiye, öğrencileri de mesleğe kavuşuyor.


5 milyon dolar harcanan, Merkez Binası, önümüzdeki günlerde açılacak olan 200 kişilik modern yurt binası, Uygulamalı ana Okulu, Ek Dershanelerin bulunduğu bina, Modern Gazinosu ile 5 ayrı ünitesi bulunan, 1007 öğrencisi, 76 öğretmeni bulunan Akhisar Zeynep Gülin Önger Kız Teknik ve Meslek Lisesinde yapılan “Okulumuz Teknolojiye Kızlarımız Mesleğe Kavuşuyor” törenine Akın Zeynep Gülin Öngör çifti de katıldılar.

Teknoloji ünitesinin açılış kurdelesini Zeynep Gülin Öngör alkışlar arasında kesti. “Okulumuz Teknolojiye Kızlarımız Mesleğe Kavuşuyor” projesi kapsamında 100 ayrı malzeme ve eğitim araçlarının bulunduğu ünitede okul öğrencilerinin hazırladıkları tatlı ve tuzlu 40 ayrı çeşit aperatif yiyecek konuklara ikram edildi. Okulun Müdürü Behiye Akleylek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Zeynep Gülin-Akın Öngör çifti birer konuşma yaptılar. Zeynep akın Öngör, Akhisar’a sık sık gelmekten onur duyduklarını belirterek, “Eşim Akın beyin benim adıma böyle bir okul kazandırdığı için sonsuz teşekkür ediyorum. Buradan yetişecek çağdaş kızlarımız kendi ayaklarının üzerine bastığı gibi Türkiye’mizin de daha çağdaşlaşmasına katkı sağlayacaklarına inanıyoruz.” dedi. Akhisarlı dostlarla bir arada bulunmaktan mutlu olduğunu söyleyen eski Garanti Bankası Genel Müdürü Akın Öngör, “Çok güzel bir ortamdayız. İyi ki gelmişiz. Özellikle kızlarımıza yapılan her yatırım çok daha önemlidir. İnşallah önümüzdeki günlerde zemin artı 4 katlı modern bir yurt binamızın açılışında da birlikte oluruz. Eşim v e bana gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ediyorum.” dedi. Zeynep Gülin Önger’a okulun Grafik v e Tasarım öğretmenin Zafer Karakülah yaptığı portre resmini, Akın Önger’e de Kelebek fotoğrafları sergisi açan okulun Tarih Öğretmeni Halil İbrahim Sarı Ardahan’da çok seyrek rastlanan bir kelebek fotoğrafının bulunduğu tabloyu hediye ettiler.