Haber Merkezi - Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamında düzenlenen Anne Eğitimi Projesi, ilk durağı olan Atatürk 100. Yıl İlkokulu’ nda başladı.

Sonrasında Atatürk İlkokulu ve Halil Mandacı İlkokulu’ unda devam eden programla yüzlerce veliye ulaşıldı. Katılımın yüksek olduğu seminerlerde açılış konuşmasını Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman MERMER yaptı. Konuşmasında anneliğin kutsallığına değinen Süleyman MERMER Okullarda verilen eğitimin Annelerce desteklenmedikçe yeterli olmayacağına ve öğrenmenin yaşının olmadığına beşikten mezara bir süreç olduğuna değindi. Seminer ekibine olan inancını da özel olarak belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman MERMER, özellikle tiyatro ekibine olan beğenisini ve takdirini dile getirdi.

Ardından eğitmenler konuşmalarına başladı. İlk olarak “Özel Eğitime Duyarlılık” konusuyla Akhisar Ülkü İlkokulu Özel Eğitim Öğretmeni Hacer ÖZCAN sunum yaptı. Özcan, “normal” çocuğu olan velilerin özel eğitime muhtaç çocuklara empati kurmasını sağlamayı merkeze alan bir sunum yaptı. Seminerinde “her çocuk bir sürprizdir” temasından hareketle özel eğitime muhtaç çocukların da farklı olsalar bile güzel özellikleri olduğundan ve onu kabul etmenin maneviyatından söz etti. Duygusal bir içeriğe sahip olan sunumda velilerden gözleri dolanların sayısı fazlaydı.

İkinci seminer konusu olan “Anne Baba tutumları” sunumunu Akhisar Atatürk 100. Yıl Ortaokulu Rehber Öğretmeni Betül GÜLDEN yaptı. Sunumunda çocuğun hayata sıfır olarak başladığını ve birçok anne babanın doğru sandığı tutumların yanlışlığıyla çocukların eksiye dönüştüğünü vurguladı. Doğru ve yanlış tutumları kısa oyunlar ve sunumlarla renklendiren Gülden, doğru tutumun çocuğu nasıl başarılı ve mutlu yaptığını irdeleyerek annelerdeki yanlış tutumları azaltmaya yönelik bilgileri eğlenceli ve esprili örneklerle katılımcılara sundu.

Anne baba tutumlarının ardından “Ergenlik Dönemine Genel Bakış” sunumuyla Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehber Öğretmeni Merve SARI, ergenlerde en büyük sorunun aileyle yaşadığı problemler olduğunu ve diğer taraftan ailelerin de çocuklarıyla ilgili sürekli şikayette bulunduğunu vurguladı. Ergenlik dönemine tutulan doğru bir ayna ile annelerin de kendilerini daha iyi değerlendirmelerini sağlayan Sarı, kısa oyunlar ve ergenlerle yaptığı röportajlarla sunumunu renklendirdi.

Tüm sorunların temel noktası olan eşler arası iletişimin çocuğa etkisini göstermek ve eşe doğru yaklaşımın ortaya çıkaracağı olumlu etkileri açıklamak amacıyla seçilen “Eşle İletişim” sunumunu Akhisar Atatürk 100. Yıl İlkokulu Rehber Öğretmeni Özge TAÇYILDIZ ARI yaptı. Sunumuyla bir nebze de olsa boşanmaların önüne geçmek ve evin temel yönlendiricisi olan kadınlara eşleriyle empati kurmalarını sağlamak için insanların farklı sevgi dilleri olduğundan söz etti. Sunumunu kadınlara ipuçları vererek sonlandıran Arı, kadınları eşlik görevlerini ne kadar yaptıklarıyla ilgili düşünmeye teşvik etti.

Sunumlar yanında oyunculuklarıyla herkesi kendilerine hayran bırakan tiyatro ekibindeki öğrenciler de seminerin etkililiğini yükseltti. Tiyatro ekibinde Atatürk 100. Yıl İlkokulu’ ndan Sıla Ateş, Atatürk 100. Yıl Ortaokulu’ ndan Murat Kazar ve Mert Bürke, Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Şifanur Budak ve Rumeysa Ejder görev aldı.
Seminer sonunda eğitmenlere velilerin ilgisi büyüktü. Seminerden verim aldıklarını belirtenler, eğitmenlerin boynuna sarılıp teşekkür edenler, eşlerine de aynı eğitimin verilmesini isteyenler ve hiçbir şey söylemeden sadece eğitmenlere sarılıp ağlayanlarla birlikte eğitimin gerekliliği ve verimi de tasdiklenmiş oldu.

İkinci dönem devam etmesi planlanan eğitimlerde farklı eklemeler ve sürprizler olabileceği de eğitmenler tarafından belirtildi.