Ege Tv’de yayınlanan “Bir Tatlı Huzur “ programının bu haftaki konusu alternatif eğitim modeli olan “Montessori Eğitimi “idi. 

Akhisar ‘da Özel Deniz Anaokulu ‘nda Montessori Eğitmeni olarak görev yapan Tuğba Akcan, ilk olarak yöntemin kurucusu Dr.Maria Montessori ‘yi tanıttı. Bu eğitim modelinin yaparak-yaşayarak ve görerek öğrenme, özgür seçim yapma fırsatı sunduğunu, öğrencilerin kişilik ve bireysel potansiyellerinin oluşmasında çok etkili bir yöntem olduğunu belirtti. Montessori Eğitmeni olmak İçin yurt dışında ve İzmir’de yurt dışından getirilen patentli Montessori materyalleri ile yaklaşık 1 yıl eğitim aldığını,5 farklı alanda Montessori materyali tasarladığını, bu projelerin Konya Selçuk üniversitesi tarafından onaylandıktan sonra eğitmen olduğunu ifade etti. Görev yaptığı okulunda Okul Müdürü Faika Yonat’ın maddi-manevi destekleri ile Montessori Atölyesi açtıklarını ve bu eğitim modelini ilkelerine uygun olarak uyguladıklarını ifade etti.

Programda; Montessori Modeli, Geleneksel Eğitim ve Montessori Modelinin karşılaştırılması, Montessori İlkeleri, Özgür Seçim, Ödüllendirme Sistemi ile değerlerin öğretilemeyeceği, Montessori Materyallerinin Günlük yaşam,Duyu,Matematik,Dil ve Kozmik Materyaller olarak 5 grupta incelendiği ile ilgili sohbet edildi.Montessori Materyallerinden uygulama örnekleri sergileyen Akcan;Milli Eğitim Müfredatı ile bu modelin karma şeklini uyguladıkları belirtti.Tuğba Akcan,Son olarak Bir Tatlı Huzur programı sunucusu Dr.Kadriye Işıklar Pürçek ‘e programa davet ettiği için teşekkür etti ve program sona erdi.