Akhisarpress.com - Manisa AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir ve Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ün katılımlarıyla Akhisar’daki okulların tablet bilgisayar dağıtım töreni İmam Hatip Anadolu Lisesinde yapıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy; “Akhisar ilçemizdeki Adnan Menderes Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi pilot okullar olarak belirlenmiştir. Bu okullarımızda etkileşimli tahta montajı 2012 yılı Haziran ayında tamamlanmıştı. Bugün burada 135 öğretmen, 693 öğrenci olmak üzere toplam 828 adet tablet bilgisayarımızı Fatih projesi kapsamında dağıtımını yapıyoruz. Öğretmenlere verilen tabletlerimizde artı olarak klavyeleri mevcut, öğrenci tabletlerinde klavye sistemi bulunmuyor. Araçlar ve yöntemler değişebilir, ancak hedeflerimizin değişmemesi gerekiyor. Yarınları emanet edeceğimiz siz gençlerimiz bizim için çok önemlisiniz.” Diye konuştu.

Eğitimin bir milletin geleceğini ilgilendiren en önemli unsur olduğunu vurgulayan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir; “Ülkemizin bilimsel, teknolojik anlamda olduğu kadar, insani değerler bağlamında da gelişmesini sağlayacak en önemli unsur eğitimdir. 2013 yılı bütçesinde en fazla pay eğitime ayrılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığımızın 2002 yılında 7 Milyar dolar 760 Milyon iken, 2013 yılında yüzde 537 artışla 47,5 Milyar lira oldu. Öğretmenlerimizin sadece sayısı artmadı. Maaşlarında da ciddi artışlar meydana geldi. Göreve yeni başlayan bir öğretmenin 2002 yılında maaşı 470 lira iken, 1 Temmuz 2012 itibariyle 1,769 liraya yükseldi. 2002 yılında aynı öğretmenin ek ders ücreti 60 saat karşılığında 165 lira iken, 1 Temmuz 2012’de 507 liraya yükseldi.

Bugün burada “Eğitimde Fatih Projesinin” Manisa’nın Akhisar ilçesindeki ayağının açılışını ve tablet dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Akhisar’ımız 245 akıllı tahta, 825 tablet bilgisayara kavuşuyor. Türkiye’de başlatılan FATİH projesi dünyada örnek olarak gösteriliyor.” Diye ifade etti.

Tablet dağıtım töreninde Milletvekillerinin konuşmalarının ardından Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz tablet bilgisayarların araç olduğunu ve bu araçların öğrencilere yararlar sağlayacağını belirterek öğretmenlere ve öğrencilere tabletlerini verdi.

Törene Manisa AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa İl Genel Meclisi Başkanın Hayrullah Solmaz, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Belediye Başkan Vekili Hüseyin Eryüksel, Süleymanlı Belediye Başkanı Ali Velestin, öğretmenler ve birçok öğrenci katıldı.