Akhisar Mehmet Keskinoğlu İlköğretim Kurumu aile eğitim seminerini gerçekleştirdi. Akhisar Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda gerçekleştirilen seminere Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer ve Şube Müdürü Cafer Tetik’in yanı sıra çok sayıda aile katıldı.

Uzmanları tarafından bir çok konunun ailelere aktarıldığı Programın açılış konuşmasını Mehmet Keskinoğlu İlköğretim Kurumu Müdürü Güngör Ege gerçekleştirdi. Ege konuşmasında, “Allah'ın bizlere en büyük ikramının çocuklarımız olduğu üzerinde hem fikiriz sanırım. Çocuklarımızın toplum tarafından kabul gören başarılı meslek sahibi olmaları en büyük dileğimiz. Bütün çabamız ve uğraşımız bunun için.

Bu sebeple bizim için çok büyük değer ifade eden çocuklarımızın daha başarılı ve daha doğru davranışlar kazanmaları için biz eğitim kurumları çocuklarımızı sağlıklı yönlendirmelerde bulunmak zorundayız.Problemleri herkesten önce tespit edip gerekli tedbirleri almak ve çözüm yollarını aramak zorundayız.

Bunu yaparken bizim çabamızın yeterli olmadığını çok iyi biliyoruz. Çocuğunu çok iyi tanıyan,çocuğundaki farklılıkları gözlemleyip zamanında tedbir alan,çocuğunun daha başarılı ve doğru davranış kazanması için ne yapması gerektiğini bilen anne babalar hem bizim işimizi kolaylaştıracak hem de kendilerinin ve toplumun öğüneceği bireyler yetişmesine en büyük katkıyı sağlayacaktır.amaç problem doğduktan sonra çözüm yolları aramak değil doğabilecek problemleriönceden tespit edip ortadan kaldırmak ve zihinsel ve ruhsal gelişimi sağlıklı bireyler yetişmesini sağlamaktır.

Biz Mehmet Keskinoğlu İlköğretim kurumu olarak öğrencilerimizin her konuda kendilerini geliştirerek daha başarılı olabilmelerine katkı sağlamak amacıyla yıl boyunca kendi öğrenci velilerimize yönelik yapmış olduğumuz bu tür eğitim faaliyetlerinden birini Akhisar halkıyla,siz saygıdeğer misafirlerimizle paylaşmayı kururumuzun topluma olan sosyal sorumluluğunun gereği olarak gördük.

Zannediyorum ki bu çalışma bir eğitim kurumunun , bir devlet okulunun kendi okul sınırları dışında ilçe çapında düzenlediği ve yaptığı ilk etkinlik.Bu tür çalışmayı fazlasıyla önemsediğimizi bilmenizi istiyoruz.Buradan alacağımız dönüt nisan ayında yapmayı planladığımız 2. Seminerimizin moral gücü olacaktır.
Bu duygularla seminerimize katılan siz misafirlerimize,etkinliğin fikir sahibi okulumuz rehber öğretmeni psikolog sayın Sema Apak'a, Yapılan çalışmanın önemine olan inançları sebebiyle İzmir'den gelerek karşılıksız olarak bizleri bu konuda bilgilendirecek olan sayın katılımcılara ve kurum olarak adını taşıdığımız Çatkılarını esirgemeyen ve etkinliğimizin de sponsoru Keskinoğlu ailesine, Keskinoğlu şirketler gurubuna teşekkür ediyor kurumum adına hepinize hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum” dedi.

Okul Müdürünün ardından Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı.

Mermer sözlerinde, “Öncelikle Böule bir semineri düzenlediği için Mehmet Keskinoğlu İlköğretim Kurumuna ve siz değerli misafirlere de katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Öğrenme doğumdan başlayıp ölüme kadar devam eden bir süreçtir. Bu süreç içerisinde öğrenmenin en yoğun olduğu dönem ise çocukluk ve ilk gençlik yıllarıdır. Çocukluk ve ilk gençlik yılları içerisnde çok hızlı bir gelişme oluştuğu için çocuklarda bir kaç farklı durum ortaya çıkabilir. Aileler tek başlarına bu ortaya çıkan durumlara müdahale edemediği içinde çeşitli sıkıntılar yaşamaktayız. Bizim elimizde olan değerlerimiz fabrikada üretilen herhangi bir malszeme gibi değildir, hatalı imalat ise gönderipte yenisini alalım .. Bu sebep ile aileler olarak bizim de mutlaka uzman desteği almamız gerekiyor. Değerli zamanlarından bizlere ayırarak burada sunumlarına yapan 3 uzmanımıza ve bu seminerde emeği geçen başta Keskinoğlu Şirketler Gurubuna ve Okul personeline teşekkür ediyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından program Uzman Psikolog Pınar Tezer, Uzman Psikolog Özlem Demirci ve Diyetisyen Andaç Yeşilyurt’un sırası ile sunumlarını yapması ve detaylı bilgi vermesi ile devam etti.

İlk olarak Uzman Psikolog Pınar Tezer Çocukların okul başarıları ve anne baba davranışları ve motivasyonlarının artırılması konusunda ailelere detaylı sunumlar yaptı.

Uzman Psikolog Pınar Tezer’in ardından Diyetisyen Andaç Yeşilyurt Okul çağı çocuklarının öğrenme, zeka ve dikkat gelişimini etkileyen beslenme programları hakkında katılımcı ailelere bilinmeyen bir çok bilgi verdi. Ailelerin yoğun sorularına maruz kalan Diyetisyen Yeşilyurt soruları teker teker cevapladı.

Programda son sunumu ise Uzman Psikolog Özlem Demirci gerçekleştirdi. Genç Psikolog Demirci’de seminerinde Okul çağı çocuklarının en önemli sorunlarından biri olan dikkat eksikliği ve Hiperaktivite bozukluğu konusunda aileleri bilinçlendirdi. Bunun yanı sıra Bu tür sorunlarla karşı karşıya kalan aileler Teşhis ve tedavi konusunda da yardımcı oldu.


Yoğun katılımın yaşandığı aile bilgilendirme seminerinin sonunda Uzman Psikolog Pınar Tezer, Uzman Psikolog Özlem Demirci ve Diyetisyen Andaç Yeşilyurt’a plaket takdim edildi.