Akhisarpress.com - Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü okul sütü programı kapsamında Manisa’nın Akhisar İlçesindeki okullarda süt dağıtımına başlandı.

Akhisar Yavuz Selim İlköğretim Okulunda düzenlenen etkinlikte Anasınıfı, 1,2,3,4 sınıf öğrencilerine eğitim öğretim yılının ilk sütleri dağıtıldı.

2012-2013 Eğitim Öğretim yılı için gerçekleştirilen bir proje olduğunu ifade eden Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer; “Akhisar’da toplam 10 bin öğrencimize yılsonuna kadar 480 bin süt dağıtılacak. Bu proje Anasınıfı ve 1,2,3,4 sınıfı öğrencileri için hazırlandı. Haftanın 3 günü Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri öğrencilerimize UHT sütlerinden okullarımıza öğrenci sayısı kadar bırakılıyor. Proje Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öncülüğünde yapılıyor. Ailelere formlar göndererek proje öncesi alt yapı hazırlıkları yaparak çıkacak sıkıntıları önceden tespit ettik. Bunların sonucunda da problem çıkabilecek çocuklara içirmemek kaydıyla okul sütlerini dağıtıyoruz. Geçtiğimiz yıl birkaç okulumuzda problem çıkmıştı. Herhangi problem çıkması durumunda o parti sütleri dağıtımını durduruyoruz ve laboratuarlara incelemeye gönderiyoruz. 2012-2013 yılı eğitim yılı sonuna kadar da bu dağıtım devam edecek.