Haber Merkezi

C.B.Ü. Akhisar M.Y.O. Müdürü Yrd. Doç. Harun Çoban ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Volkan Altıntaş’ın katılımıyla Akhisar Eğitim-Bir-Sen’i ziyaret etti.

Akhisar Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen ilçe Temsilcisi Rıza Bahar; Hoş geldiniz diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.İlçemize geldiğiniz günden beri Öğrenci ve Yüksek Okul için yaptığınız çalışmaları takdir ederek takip etmekteyiz dedi.

Harun Çoban, Meslek Yüksek Okulumuzda şuanda yaklaşık Bin Üç Yüz öğrencimiz var. Eğitimde bulunan 7 programımız var, bunun 5 tanesi ikinci öğretim 5 tanesi de örgün öğretim dediğimiz noktada bulunmaktadır. İstesek bugün itibari ile kapasitemizi hemen 2 bin kişiye çıkartabiliriz. Ancak meslek yüksek okulumuz fizik mekan olarak buna müsait değildir.Bu yüzden öğrenci sayısını arttırabilmemizin yolu fizik mekandan geçmektedir.

Burada göreve başladığım günden beri, mesai arkadaşlarımız ile birlikte Akhisar'da neler yapılabilir şeklinde öncelikle Akhisar'ımızın sivil toplum örgütleri ile beraber bir istişare noktasında yer aldık. İnşallah Sigara Fabrikasının içerisinde Akhisar Üniversitesinin temelini atma amacımızı hep birlikte gerçekleştiririz.Bu yüzden bu tür ziyaret ve girişimlerimizi de sürdürüyoruz.

Sizlerin de bu konuyu her ortamda dillendirip dile getirerek sürekli gündemde tutmanızdan dolayı da hassaten sizlere teşekkür ederim.

Akhisar ile elbirliği içinde Akhisar’a bir fakülteler kazandırabiliriz. Önümüzdeki yıl bir fakültenin Akhisar’a gelmesi için yoğun çaba harcamaktayız. Bunun içinde burada kampus altyapısını kurmamız gerekiyor. Fakültelerle birlikte Akhisar’da on bin öğrenci kapasitesine ulaşabiliriz. Bunun sonucu olarak da Akhisar Üniversitesinin temelini atmış oluruz.

Meslek Yüksekokulumuzun yaklaşık 2 trilyon bütçesi var.Bunun %90 ını Akhisar’da harcıyoruz. Ayrıca ,maddi değeri 200 bin TL olan Otomotiv Teknolojisi bölümünde kullanılmak üzere Renault, Honda, Toyota ve Wolswagen firmalarından tarafından malzemeler geldi.Ve birçok fabrikadan, şirketten tarafımıza hibe yoluyla malzeme desteği sağlandı.

Bugüne kadar Endüstri Meslek Lisesinden yardım alarak bir çok derslerimizi görüyorduk, şuan da ise 100 saatlik dersi bünyemize çektik. Akhisar'da daha bir çok projemiz var, örneğin Kız Meslek Lisesinde Çocuk Gelişimi Bölümü var, fiziki mekan sorunu çözüldüğünde buradan öğrencilerimiz hiç Akhisar dışına çıkmadan Meslek Yüksek Okulumuzda eğitim görme imkanlarına sahip olacaktır.dedi.

Rıza Bahar, Eğitim-Bir-Sen olarak bizlerde, çalışanların çalışma yaşamından kaynaklanan sorunları çözmeyi;ekonomik,sosyal, demokratik, mesleki haklarını geliştirmeyi ve onların sesini duyurabilmeyi amaç edindik.Verdiğimiz örgütlü mücadele ile bugün ülkemizin hem yetkili konfederasyonu hem de en etkili sivil toplum örgütü olduk”. “Edirne’den Hakkari’ye kadar Her yerde Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen var dedi…

Bahar ,Bizler Hiçbir zaman karanlık güçlerin sivil toplumu olmadık.Bizler daima milletin ve demokrasinin tarafında yer aldık,Bizler Üyesi ve ülkesi için var olan, milletten yana sosyal politikalar geliştirilmesinin istek ve takipçisiyiz,

Akhisar Üniversitesinin de bir an önce inşaatına başlanması konusunda elimizden geleni yapacağımıza emin olabilirsiniz. İlçemizin,İlimizin,Ülkemizin ve tüm çalışanlar ile vatandaşlarımızın yararına olacak her türlü projeye ve her türlü hizmete gönüllü olarak katkı sağlamaya ve destek olmaya hazırız.dedi.

Rıza Bahar ; Sendikamızca,Kurucu Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan anısına Ülke genelinde düzenlediği anı yarışmasına başvuran eserlerin bir araya toplandığı “Kelebeğin Rüyası” isimli kitabı C.B.Ü. Akhisar M.Y.O. Müdürü Yrd. Doç. Harun Çoban’a armağan etti.

Ziyarette Eğitim-Bir-Sen Yönetiminden Mustafa Akkuyu,Ahmet Taşcı ve Coşkun Durmuş hazır bulundu.