Vali Yaşar Karadeniz, Akhisar İlçesinde yapılacak olan üniversite yerleşkesi alanında incelemelerde bulunarak proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İncelemede Vali Karadeniz’e Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve ilgililer eşlik etti. 

2012 yılında dönemin Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı başkanlığında kurulan Akhisar Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile 1200 dönümlük Sigara Fabrikası alanının 220 dönümü Celal Bayar Üniversitesi’ne eğitim alanı olarak tahsis edildi. Buradaki bulunan fabrikanın tütün depoları modifiye edilerek mevcut yükseköğrenim okuluna tahsis edilmeye çalışıldı. Geçtiğimiz yıl derneğin genel kurulunda çalışmaların yüzde 65’i tamamlandığı geri kalan kısmı için ise 2 buçuk milyon TL civarında ödenek gerektiği ifade edilmişti.

Edinilen bilgilere göre Celal Bayar Üniversitesi’nin mevcut 2 yıllık ön lisans programlarının burada devam ettirileceği 4 yıllık fakülte bölümlerinin ise ilk aşamada sıcak bakılmadığı öğrenildi.