Haber Merkezi - Akhisar Türk Eğitim Sen, Türkiye gündeminde yer alan "Dershanelerin kapatılması" ile ilgili bir açıklama yaptı.

Akhisar Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Cihan Küçükaydın yaptığı basın açıklamasında; "Değeri basın mensupları sevgili misafirlerimiz öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Bu gün burada toplanmamızın sebebi belki geç olacak ancak ülke gündeminin çok hızlı değişmesi ve gündemin hareketliliğini yakalayamamak ve konuları tam olarak tartışıp olgunluğa erdiremeden yeni bir gündem maddesinin oluşmasından dolayı konuşup tartışamadığımız ve eğitimciler olarak bizi ilgilendiren bir konuda söyleyeceklerimizi söyleyememiş olduğumuz dershanelerin kapatılması konusudur.

Önce dershanelerin kapatılacağı ,sonra ilgili ve ilgisiz yetkili ve bakanlıklarca bunun düşünüleceği ve tartışılacağı daha sonra yeniden kapatılacağı kapatılmazsa dönüşeceği olmadı kayıt yapılmasının yasaklanacağı yasakların okuma salonlarını kapsamadığı sadece dershanelerin dönüştürüleceği etüd salonlarının kapsam dışında olduğu gibi sürekli kafa karıştıran kafa karışıklıklarını gidermeye çalışırken yeni karışıklıkların ortaya çıktığı sarmal bir sorun halini almıştır. Bize göre Dershaneler konusunda kör dövüşü yaşanmaktadır. Kimi basın yayın organları ve çevreler dershanelerin kapatılmasının gerekliliğinden dershaneler kapatıldığında adeta tüm sorunlar çözülecek ,ekonomi düzelecek ,dış güçler elini eteğini ülkemizden çekecek ve öğrencilerin başarılarının daha da artacağından, kimisi de dershanelerin kapatılmamasının faziletlerinden bahsediyor. Dershanelerin kapatılması konusu Türkiye’nin eğitim gerçekleri çerçevesinde tartışılması gerekirken, herkes kendi siyasi görüşleri doğrultusunda fikir sergilemektedir. Siyasi sebeplerle, siyasi hesaplaşmalarla eğitimin meselelerini tartışamayız. Dershanelerin kapatılması kararı siyasi karar ise zaten bunun mantığını kuramazsınız. Herkes kendi siyasetine göre bir değerlendirme yapar. Buda işi çözülmez hale getirir.

Bizler devlet okullarının öğretmenleriyiz hiçbir zaman kendimizi dershanelerin yerine koymadığımız gibi dershaneleri de alternatifimiz ve rakibimiz olarak görmedik görmeyiz öncelikle bunun bilinmesini isteriz.

Bizler dershaneler le ilgili olarak istihdam , ekonomik boyut ve öğrencilerin sosyalleşmesi boyutlarını asla tartışmayız. Bunlar bizim ilgi ve bilgi alanımız dışındadır. Ancak dershanelerin okullarda verilen temel eğitim konularında öğrencilerin eksik kalan kısımlarını tamamlayan ve pekiştiren tamamlayıcı bir unsur halini aldığını kimse inkar edemez ; olayın bu hale gelmesinde ne öğretmenler ne de dershanelerin suçu vardır. Suçlu sınava dayalı eğitim sistemi ve sınava dayalı üst kurumlara öğrenci yerleştirme sistemidir ve bu sistemi oluşturanlardır. Ancak Dünyanın bütün ülkelerinde başarı ölçüm kriteri mutlaka ve mutlaka sınav ile yapılmaktadır. Dershaneler okullara alternatif kurumlar değildir. Okullarda öğretmenlerimiz tarafından öğretilen ders ve konuların, aynı zamanda bir antrenman sahası olarak çalışma, pekiştirme sahalarıdır. Sınavlar olduğu sürece Dershaneler ve dershane mantığı adı değişse bile mutlaka olacaktır. Dershaneleri kapattım veya okula dönüştürdüm demekle bu işler halledilmiyor. Bu mümtaz kurumlarda çalışan öğretmen, idareci ve diğer personelin durumu ne olacaktır. Hiçbir konu net değildir. Bu nedenle dershanelerde çalışan tüm arkadaşlarımız her sabah yataklarından kalktıklarında kendilerinin ve sevdiklerinin geleceğini düşünmektedirler.

Değerli basın mensupları değerli misafirlerimiz buradan yetkililere sesleniyoruz her ne amaçla olursa olsun talebi ortadan kaldırmadan ihtiyaçları karşılayan kurum ve kuruluşları yasaklayarak sonuca ulaşamazsınız yasaklarla sadece sorunu daha da büyütürsünüz kaldı ki yaşadıklarımız ve yaşayacaklarımız olayın daha da büyüyeceğini göstermektedir. SBS kalktı TEOG adı verilen sistem geldi önümüzdeki günlerde mağduriyetler ortaya çıkmaya başladığında durumun vahameti ortaya çıkacak. Hükümet yetkilileri ve bir çok kişi özelliklede sayın Milli Eğitim Bakanımız Dershanelerin dönüşümünde teşvikler verileceğini söylüyorlar yani parasal yardım yapacaklar . Demek ki para var eğitime para yeteri kadar ayrılmış peki Akhisar’daki ve başka ilçelerdeki- illerdeki yanmayan /yanamayan okul kaloriferleri için arızalı kapı pencereler için neden hemen ödenek gönderilmiyor para ayrılmıyor. Öğrenciler sınıflarda elektrikli ısıtıcılarla ve kabanları ile ısınmaya çalışıyorlar. Yurtlardaki öğrencilerimiz neden soğuktan üşüyorlar hasta oluyorlar. Merkezi ve yerel yöneticilerden cevap bekliyoruz.

Türk Eğitim Sen olarak dershaneleri ve oradaki eğitim çalışanı arkadaşlarımızı kendimize hasım –rakip değil hısım ve aynı amaca –uygar milletler seviyesini yakalayacak nesli yetiştirmek- koşan yol arkadaşları olarak görüyoruz ve emeklerine ve ekmeklerine saygı duyuyoruz. Çünkü bizim sloganımız TÜRKİYE SEVDAMIZ EKMEK İÇİN KAVGAMIZ.

Hepinize şahsım yönetim kurulum ve sendikam adına saygılar sunarım.