Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğindeki değişiklikler üzerine öğrenci ve velilerde oluşan tereddütler  ve kamuoyundaki yanlış algı ve bilgiler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ulaşmış olup;   kamuoyunu  adınlatma gereği hissedilmiştir. 

1. 01 Eylül 2015 tarihinden itibaren Özel Öğretim Kurumlarında dershanelere yer verilmemekte, dershane diye bir tanım ve dershane diye bir kurum bulunmamaktadır. 
2. Özel Öğretim Kursu veya Temel Lise diye gerekli dönüşümü gerçekleştirememiş kurumlara velilerimizin öğrencilerini kayıt yaptırmamaları ve ücret ödememeleri gerekmektedir.
3. Temel Lise, Özel Öğretim Kursu ve Etüt Merkezleri mevzuat gereğince yasal kurumlardır.  Dershane ibaresi içeren hiçbir kurum yasal olmayıp eğitim öğretim faaliyeti yürütemeyecektir. 
4. Kurum açma izni olmayan ve gerekli dönüşümü başlatamamış kurumların öğrenci kaydı yapmaları, eğitim personeli görevlendirmeleri yasal değildir. 
5. Özel Öğretim Kursları en fazla üç bilim grubuna ait programları uygulayabileceklerdir. Aynı isim altında üçten fazla bilim programı uygulamayacaklardır.
6. Temel Liseler, lise ve dengi okul mezunlarına yönelik hafta sonları en fazla üç bilim grubuna ait programları kurs şeklinde uygulayabileceklerdir. 
7. Temel Liselerin lise ve dengi okul mezunlarına hafta sonu uygulayacakları programlardaki sınıf mevcutları 16 kişiyi geçmeyecektir.
8. İlk okul ve orta okul öğrencileri öğrenci etüt merkezlerine devam edebileceklerdir. Bu öğrencilerin kurum kayıtlarında 12 yaş şartı aranmayacaktır.
9. Daha önce kamuoyuna duyurulan mahalle konağında Halk Eğitim Merkezi tarafından açılması planlanan lise ve dengi okul mezunlarına yönelik kurslar temel liselere bu hakkın verilmesi ile talep olduğu takdirde Halk Eğitim Merkezi koordinesinde sadece Merkez Müdürlüğünde ve Okul Müdürlüklerinde açılacaktır.
10. Okullarımızda açılması planlanan destekleme ve yetiştirme kurslarında herhangi bir değişiklik olmayıp Okullarımızda yoğun bir şekilde kurs açılmaları devam etmektedir.
11. Bütün kurslar Milli Eğitim Müdürlüğünün kontrol ve denetiminde olacak olup Milli Eğitim Protokolü olmadan hiçbir resmi kurum destekleme ve yetiştirme kursu adı altında kurs açamayacaktır.