Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayat boyu Öğrenme Programı (LLP) Grundtvig Öğrenme Ortaklığı çerçevesinde 2011 Teklif Çağrısı döneminde ortak olarak yer aldığı “MIP; Moodle Interactive Platform” projesi tamamlandı.

Proje süresi içerisinde İspanya ve Almanya’nın; Açık kaynak kodlu ve geliştirilmeye açık, eğitimcilerin çevrim içi kurslar oluşturmalarına yardım etmek üzere tasarlanmıiş bir bir öğrenme yönetim sistemi olan, herhangi bir internet bağlantısı olan ortamda çalışabilen ve bir Uzaktan Eğitim sitesinde ihtiyaç duyulabilecek etkinliklerin çoğunu fazlasıyla yerine getirebilecek özelliklere sahip, öğretmen ve öğrenciler tarafından kolay bir şekilde kullanılabilenMoodlePlatformu ile ilgili tecrübelerinden yararlanarak, örnekleri, Eğitime desteği incelenerek kendi okullarımızdaki öğretmenlere rehberlik edilmeye başlandı.

Projenin amaçlarına göre farklı teknik ve metotları incelendi.yeni teknolojilerin kullanımını öğretmen ve öğrencilere, öğrenme süreçlerinde, sınıf ortamları dışında, öğretmenler ve öğrencilerle iletişim kurmalarını, işbirliği yapmalarını ve karşılıklı öğrenmelerini destekleyici bir alan sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu amaçla katılımcı öğretmenlerin hazırlayacağı farklı seviyelerde ve konularda kursların olduğu bironline platform Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün web sitesi aracılığıyla duyurulmaktadır.Moodle ile ilgili broşür hazırlanarak okullara dağıtılmıştır.

Bu projeden esinlenerek Anadolu Lisesinde Moodle sitesi oluşturma çalışmaları başlamıştır.

Bu sayede öğrenciler öğretmenlerin hazırladıkları derslerden, ders dışı bir paylaşım ve çalışma ortamından faydalanabileceklerdir. Projenin son toplantısı 09-12Nisan 2013 tarihleri arasında İspanyanın Ourense şehrinde Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Şube Müdürü Mustafa Akkuyu, Bilgisayar formatörü Ahmet Çelerve Bilgisayar formatörü Halim Durburga’nınkatılımıyla gerçekleştirilmiştir. Ev sahipliğini EPAPU de OURENSE isimli okulun yaptığı toplantıya Almanya’dan katılımcılar da katılmıştır.

Ziyaret süresince; Moodle platformunu tanıtıcı toplantılar yapılmış ve gruplar halinde çalışılmıştır.

Bu proje sayesinde farklı kültürlerle bir araya gelindi, yeni bağlantılar kuruldu, AB ve AB projelerinin öneminin farkına varıldı, teknoloji en üst düzeyde kullanıldı ve eğitimde ki gelişmelerin ülke bazında yerinde görüldü.