Ankara ekibinde Hasan Rizvic 15 sayı, 9 ribaund, 6 asistle çok yönlü oynayıp galibiyete önemli katkıda bulundu.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım da geçiş hücumları üzerinden sayı bulmak istedi ancak basit top kayıpları buna izin vermedi. Devamında oyun sete sete dönerken set temposunu yüksek tutan Akhisar, pas akışını Erdem İlter'le iyi sağladı. Bu bölümde Ormanspor'un en önemli hücum silahlarında Hasan Rizvic'i de Curtis Kelly'nin pota altında doğru pozisyon alması sayesinde etkisiz hâle getiren ev sahibi ekip fast-break basketleriyle oyun üstünlüğünü tamamen ele geçirdi. Böylece ilk 10 dakika Akhisar Belediye'nin 19-13'lük üstünlüğüyle noktalandı.

İkinci çeyrekte kendi doğrularını uygulamakta zorlanan Akhisar Belediye, top paylaşımını azalttı ve iyi yardımlaşan Ormanspor savunmasına top kayıplarıyla karşılık verdi. Bu anlarda ribaund üstünlüğünü eline geçirip Rizvic'in post-uplarını da kullanmaya başlayan Ankara ekibi yayın gerisinden düşük performans sergileyen rakibi karşısında 24-12'lik periyot skoru sonucu soyunma odasına 6 sayı farkla önde girdi (31-37).

İkinci yarı itibarıyla topun hücumda daha çok ele değmesini sağlayan Ormanspor, yardımları Rizvic'in içten dışa paslarıyla iyi cezalandırdı ve forvetler Hasan Karabulut-Caner Ercan ikilisinden gelen üçlüklerle farkı 7'ye çıkardı (36-43). Bu anlarda topsuz hareketliliği sınırlı olup şut isabeti çok düşük kalan Akhisar, beklenen dış atış katkısını Can Terzioğlu ve Vytenis Cizauskas'tan aldı. Ev sahibi ekip bu sayede son 10 dakikaya iddiasını koruyarak yalnızca 3 sayı geride girdi (56-59).

Son çeyrekte takımlar maç boyunca olduğu gibi kolay atışlardan yararlanamazken Ömer Sancaklı'dan gelen sayılar Akhisar Belediye'yi maçın içinde tuttu. Ancak bitime 3:44 kala Curtis Kelly, yerden kalkamadığı pozisyonun ardından Ormanspor'un 5'e 4 hücumu kullanmasına tepki gösterdi ve sportmenlik dışı faul sonrası bir de üçlük bulan Ankara ekibi farkı bir anda 8'e çıkardı (61-69). Dışarıdan maç boyunca suskun gözüken Akhisar, Tufan Önen'in yayın gerisinden kaydettiği sayılarla yeniden umutlansa da Sercan Topçu'nun uzaklardan gönderdiği üçlük maçın kırılma anı oldu. Bu sayede son 1 dakika 11 saniyede farkı 4'e çıkaran Ormanspor taktik faullerle üstünlüğünü maç sonuna kadar korudu. Böylece 74-71 galip geldi.

Ormanspor'da Hasan Rizvic 15 sayı, 9 ribaund, 6 asistle maçın yıldızı olurken Caner Ercan 15 sayı, 7 ribaund; Sercan Topçu 13 sayı, 2 asistlik katkı verdi. Akhisar Belediye'de Tufan Önen 16 sayıyla maçın en skoreri oldu.