Türk Kızılayı ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde, 04.10.2016 tarihinde Akhisar Yerleşkesinde bulunan Tütün Eksperliği Yüksekokulu ve Akhisar Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik olarak, gençlerimizin, günümüzde ve gelecekte gönüllü kan bağışçısı olmasını sağlamak için Manisa Kızılay Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Ahmet TUZCU tarafından seminer verildi.
 
Dr. Akın DALCI, Flb. Uzm. Koray OFLAZ, Flb. Uzm. Hüseyin ÖZTÜRK, Flb. Uzm. Ahmet KAHRIMAN ve Destek Personel Hasan PUTİŞ tarafından oluşan Kızılay ekibine ilgi yoğundu.  Akademik ve idari personelin de kan bağışında bulunmaları dikkat çekti. Dr. Akın DALCI,  68 ünite kanın toplandığını söylerken  “Öğrencilere ilk önce form veriyoruz, bu formu dolduran öğrencilerimizin ateş, tansiyon ve kan diğerlerini ölçüyoruz. Daha sonra öğrencinin kanını alıyoruz. Tabi iş bununla bitmiyor, biz kanı aldık tamam demiyoruz. Kan bağışlayan gencimize küçük bir ikramda bulunuyoruz, kanı Manisa Kan Merkezi Laboratuvarımızda tahlil yaptırıyor ve kan ile bulaşan Hepatit B, Hepatit C, AİDS ve Sifilis dediğimiz 4 adet bulaşıcı hastalığı kontrol ediyoruz.
 
Daha sonra, ihtiyaç sahiplerine Kızılay tarafından kanı temin ediyoruz. Eğer; gönüllü kan bağışlayıcımızda yukarıdaki saydığımız rahatsızlıklardan birinin bulunması halinde ise, hemen hasta ile temasa geçerek tedavisini sağlıyoruz ve kanı yine Kızılay Kan Merkezimizce imha ediyoruz. Buradan bizlere yardımlarına esirgemeyen Akhisar Meslek Yüksek Okulu ve Tütün Eksperliği Yüksekokulu Müdürlüklerine ve personeline, duyarlı Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.