Halk Sağlığı Müdürü Dr Ziya TAY Akhisar Kadın Girişimciler Kurulu Diş Tarama Aracını Yerinde Ziyaret etti .Yapılan ziyarette İlçe Toplum Sağlığı Müdürü Mustafa Ersavaş İlçe Sağlık Müdürü Selin Köksal ,İl Müdür Yardımcısı Muammer Tekeci ,TOBB Kadın Girişimciler Kurulundan Nefise Şükran FÜZÜN ,Hanife Akça ,Zeynep Abaka ,Gökçeahmet Muhtar'ı Alaaddin Kuruca ve Gökçeahmet okul Müdürü Ceyhun Çıtak hazır bulundu .

Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak İlimiz genelinde 17 ( on yedi) İlçeye kırsal ve kentsel bölgeler dâhil olmak üzere koruyucu sağlık hizmeti sunumu organize etmekteyiz. Bu kapsamda hizmet sunumuna erişim zorluğu çeken çocuklar, kadınlar ve engellilere yönelik etkin ve ulaşılabilir bir hizmet modeli uygulamayı hedeflemekteyiz.

Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak kurumsal sorumluluklarımız çerçevesinde yürütmekte olduğumuz işlerde başta yerel yönetimler, diğer kamu kurum ve kuruluşları ve STK’lar olmak üzere özellikle toplumun katılımının gerekli olduğu durumlarda sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde olmamız gerektiğine inanıyoruz. Geniş toplum kesimlerine ulaşmak tek başına bir uygulamanın başarısını garanti edememekte, ancak çok değerli bir fırsat sunmaktadır. Bir uygulamanın birçok kurum ve kuruluş tarafından desteklenmesi, bununla ilgili savunuculuk faaliyetleri yürütülmesi uygulamanın başarısını kuşkusuz artırmaktadır. Bu projede ki paydaşımız TOBB Kadın Girişimciler Kuruludur .

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından koruyucu sağlık uygulamaları arasında birinci önceliklerden biri olan koruyucu ağız diş sağlığı uygulamalarını, ihtiyacı olup da erişim zorluğu yaşayan geniş toplum kesimlerine ulaştırmayı ve ihtiyacı olan çok daha fazla kişiye florlama ve florlu vernik uygulaması yapabilmeği hedefledik. Sonuçta bu uygulamalarla diş ve diş eti hastalıklarında önemli bir düşüş sağlayabileceğimiz, bunların sebep olduğu ikincil sağlık sorunlarını da önleyebileceğimiz inancındayız .

Bu nedenle;TOBB Akhisar Kadın Girişimciler Kurulu ile yaptığımız planlamalar ile projemizi hayata geçirdik .2014-2015 yılı içinde il genelinde İlköğretim ve anaokulların birinci döneminde, yüz yirmi bin (120.000) fırça dağıttı, Ağız diş taramaları ve farkındalık eğitimi verildi Ayrıca İl genelinde ana sınıfı öğrencilerine (14.221) on dört bin iki yüz yirmi bir yavrumuza florlu vernik uygulaması yapıldı. İkinci dönemde ise kırk bin adet ( 40.000 ) diş macunu ve fırçası dağıtıldı.

Bu kapsamda Akhisar İlçemize bağlı kırsal mahallerde 3 ( ÜÇ ) ay boyunca sürecek olan Diş tarama faaliyetleri planlayan Toplum Sağlığı Merkezi Başkanımız ve işbirliği içinde hareket eden, TOBB Akhisar İlçe Kadın Girişimcileri Başkanımız Nefise  Şükran FÜZÜN ile İlçe Sağlık Müdürümüz Dr. Selin KÖKSAL’a birlikte GökçeAhmet mahallemize giden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya TAY çalışmaları yerinde değerlendirerek, İlköğretim öğrencilerine bakanlık tarafından alınan diş fırçası ve macunları dağıttı. Ayrıca vatandaşlarımızla birebir görüşerek,Bakanlığımızın koruyucu Sağlık Hizmetlerine yönelik yaptığı uygulamalardan olumlu geri dönüşler aldıklarını vurguladı ve ‘’ DİŞLERİNİZ GÜLSÜN SİZDE GÜLÜN’’ dedi.

Akhisar Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Mustafa ERSAVAŞ "  Diş hekimimiz  tarafından on üç iş günü boyunca 40-70 yaş arlığında 358 kişiye diş taraması yapan mobil araç ile ilgili olarak vatandaşlarımızdan olumlu geri dönüşler aldıklarını vurgulayan ayrıca Bakanlığımız tarafından sağlanan diş fırçası ve macunu anaokulu ve ilk öğretim öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıtmaktayız. Akhisar'lı Kadın Girişimcilerimize de Sayın Nefise Şükran Füzün 'ün nezninde  teşekkürü borç biliriz,,dedi .

Diş Hekimi Ahmet CÖMEN ise, "Akhisar halkına hizmet veriyoruz. Hastalarımızı diş taraması ve bilgilendirmeler yapıyoruz. Gerekirse diş taşı temizliği yapıyoruz. Mobil koşullarda yapamayacağımız diş sağlığı sorunları ile ilgili olarak vatandaşlarımızı bir üst sağlık kuruluşuna yönlendiriyoruz" diye konuştu

 TOBB   Akhisar Kadın Girişimciler Kurulunu Temsilen Söz alan   Nefise Şükran Füzün ise müreffeh toplumların en iyi  göstergelerinden biride hizmetin vatandaşımızın ayağına gitmesidir .korucu hekimlik uygulamalarının en  önemlilerinden biri olan ağız ve diş sağlığı uygulamalarında çok önemli bir projeye imza atmanın heyecanını yaşıyoruz Gezici Diş Tarama Aracımız için değerli Müdürlerim ile birlikte Akhisar ve Mahallelerinde 61 iş gününü kapsayan bir planlama yaptık .bu gün 13. Günü Saygıdeğer Muhtarlarımızın Desteği ile şu ana kadar 350 den fazla vatandaşımıza ulaştık daha 38 mahallemizde gideceğiz bu hizmetimizde en değerli destekçimiz olan muhtarlarımıza'da sayın Gökçeahmet Muhtarımız Alaaddin Kuruca 'nın şahsında teşekkürlerimi sunarım 'diyerek sözlerini sonlandırdı