Özel Doğuş Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Atila Keskin günümüz toplumunda her geçen gün artan kalp krizi, hipertansiyon, kalp yetmezliği ve ritim bozuklukları hakkında dikkatli olunması gerektiğini belirtti. 

Her bir hastalığın başlangıç belirtileri olduğunu belirten Uzm. Dr. Atila Keskin, bireylerde belirtilerden bir veya birkaçının görülmesi halinde en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

Kalp Krizi dünyada tüm ölüm nedenlerinin en başında gelen sebeplerinden birisi olup yaşın ilerlemesi ile beraber giderek artan görülme oranına sahipken günümüzde artık çocuklarda dahi sıkça rastlanır hale gelmiştir. Sinsice gelişmesi ve ani ölüme neden olması nedeniyle hiçbir şikayet olmasa bile yılda bir kez kardiyolojik muayene yapılması ile erken tanı ve tedavi sağlanması önemlidir.

Hipertansiyon kan basıncının yükselmesi ile kendini gösteren ve uzun süre maruz kalındığında vücutta ki tüm sistemlerin bozulmasına ve ciddi sağlık problemlerin oluşmasına yol açan bir hastalıktır.

Kalp Yetmezliği kalbin pompalama gücünün azalması ile kendini gösteren bir sağlık sorunudur.Bu sorunun sebebi  genellikle Koroner Arter Hastalığı,Hipertansiyon veya kalp kapak hastalığıdır.Erken tanı ile kalp yetmezliği gelişimi önlenebilir bir sağlık problemidir. 

Ritim Bozuklukları  çok yaygın görülen bir sağlık problemi olup ciddi bir kardiyak problem ihtimaline karşı muhakkak tetkik edilmeli ve sebebi araştırılarak gerekli tedaviye başlanmalıdır.