Akhisar'da 1 aydan beri gündemde olan Pazar yerlerinin özelleştirilmesi konusu pazarcı esnafında da büyük heyecan yarattı. Yağan yağmur altında büyük zorluk çeken esnaflar, Akhisar Belediyesinden hiç bir hizmet alamadıklarını ve özelleştirmenin bir an önce yaplması gerektiğini ifade ettiler. 

Çarşamba pazarında, esnafın özelleştirme ile ilgili nabzını tutan haber ekibimiz esnafın şikayetlerini dinledi. 

Akhisar Belediyesi'nin pazar yerlerinde hiç bir hizmette bulunmadığını ifade eden pazarcı esnafları yağan yağmurda büyük zorluk çektiklerini ve pazar yerlerinin bir an önce özelleştirilmesi gerektiğini söyledi. 

Yağmurlarda kapalı pazar yerlerini su bastığını, ışıklandırma sisteminin olmadığından yakınan esnaflar, "Belediye pazar yerine sadece para toplamak için geliyor. Biz Akhisar'da belediye olduğuna inanmıyoruz. Çünkü bize hizmet vermeyen bir belediyeyi  biz tanımıyoruz. Pazarcılar odası özelleştirme istiyor. Onlar hizmet yapamıyorsa versinler burayı hizmetlerimizi kendi odamız yapsın." 

Belediyenin pazarcıları sadece rant olarak kullandığını savunan esnaflar, "Para toplamaya, ceza yazmaya gelince bir gün bile gecikmezler. Ancak iş hizmete geldimi ortadan kaybolurlar. Böyle belediyecilik olmaz. Biz onlara 1 yılda 1 milyon lira para ödüyoruz. Ama 20 liralık bir çeşmeyi bile tamir ettiremiyoruz. Nasıl bir hizmet anlayışıdır bu. Seçime 1 hafta kala gelip burada karanfil dağımakla hizmet olmaz." 

Pazar yerlerinin pislik içinde olduğunu dile getiren pazarcılar, "Devlet bizden hijyen belgesi istiyor. Bizde belediyeden hijyenik bir pazar yeri istiyoruz. Buraları hep pislik içerisinde bırakılıyor. Bu nasıl hijyen anlayışdır." şeklinde tepkilerini dile getirdiler.