Haber Merkezi - Uğur Leylek İzmir'de yapılan federasyon CAC-TR (Türkiye ırk standarları yarışmasına) katıldı. Yineherzamanki başarılarına yenisini katarak kaldığı yerden 2013 sezonuna iyi bir başlangıç yaptı. köpekleriyle girdiği her gurupta yine çeşitli dereceler aldı. Önce kendi ırkının (DEUTSCH-KURZHAAR) PUPPY (6/9) ay arası yaş gurubunda kendi ürettiği AKHİSAR,dan BARBİE isimli dişi köpeği önce kendi gurubunda 1. Sonrasındada tüm ırklar içerisinde PUPPY BIS olarak o gün yarışmaya katılan tüm (6/9) ay gurubu köpekler içerisinde 3. Oldu.sonrasındayie kendi üerettiği dişi köpeği AKHİSAR,dan ASYA girdiği (15/24) ay dişiler yaş gurubunda kendi gurubunda CAC-TR (Türkiye şampiyon adayı) ünvanı alarak kendi ırkının en iyi dişisi ünvanıaldı.

Sonrasında KENDİ IRKININ TÜM DİŞİLERİ İÇERİSİNDE 2. (R-CAC-TR)yani türkiye yedek şampiyonu ünvanıaldı.yine sonrasında yetişkin erkekler gurubunda yarışan erkek köpeği ARON VOM BUMERANG kendi gurubunda 2. (R-CAC-TR) yedek şampiyon adayı oldu.şampiyon gurubunda yarışan köpeği NARZİSS(ANTON VOM SCHLAUER-HEDIGRABEN) isimli köpeği kendi gurubunda 2. R-CAC-TR ünvanıylabitirdi.en son bölümde Ülkemizin büyük değerlerinden ve yıllarca dünyaya kendini kanıtlamak için gerekli olan resmi bir kimlik arayan ve sonunda artık ülkemizin ilk tescilli köpek ünvanını alan KANGAL ırkı köpeği FATİH,in BULUT isimli köpeği girdiği BABY gurubunda kendi ırkında 1. Olarak tamalayıp diğer guruba yükseldi. sonrasında katıldığı yarışmaya katılan tüm BABY köpeklerin katıldığı son gurupta ise BABY BIS 3 oldu.yarışmanın en son bölümünde ise en iyi üretici gurubuna erkek köpeği NARZİSS (ANTON) nun iki farklı batından olan AKHİSAR,dan ASYA VE AKHİSAR,dan BARBY kendi ürettiği yavrularıyla beraber katıldı bu gurupta bir anne yada babadan olan yavruların ırk kalitesini devam ettirdikleri kıyaslanıyor ve ne kadar doğru bir çifleşme olduğu ve ırk kalitesini yavrularınada yansıtabilecek derecede sağlam bir kana sahip olup olmadığına bakılan bu gurupta 1. Olarak tamamladı.böylelikle Uğur Leylek ve köpekleri 2013 sezonuna muhteşem bir başlangıç yaptı.

Uğur Leylek yaptığı açıklamada her yıl kendi ürettiğim köpeklerle başarılarımı devam ettirmek beni çok daha mutlu ediyor bu gösteriyorki doğru yolda doğru bişeyler yapıyorum hepinize manevi anlamda bana olan desteğiniz için çok çok teşekkür ederim .

Uğur Leylek

Manisa Deutsch-Kurzhaar Dernek Başkanı