Akhisarpress.com - Akhisar Türkiye Futbol Adamları Derneği Akhisar şubesini ziyaret eden Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Arena’nın temelinin gelecek hafta atılacağını açıkladı.

Başkan yardımcısı Ömer İşçi, AKP ilçe başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ile birlikte Türkiye’de ilçelerde sadece Akhisar’da bulunan TÜRFAD şubesinin başkanı Hüsnü Kahraman ve yönetim kurulu ve bazı üyelerin karşıladığı başkan Salih Hızlı Akhisar Arena’nın projelerinde çalışmalarının 3 yıl öncesine dayandığını, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile yapılan ön protokol sonrası, protokol yönetmenliğinin değişmesi, yapılan ilk ihalede, kazanan firmanın, iki kez Kamu İhale Kurulu (KİK) na itiraz etmesi ve inşaatı vaz geçmesinden sonra yasal olarak ikinci firmanı davet edildiğini belirterek, “Bu gelişmeler stadımızın inşaatında elde olmayan nedenlerden dolmayı gecikmelere neden oldu. Üstlenici firma inşaata başladı. Sayın bakanımız ile temastayız. İnşallah önümüzdeki hafta içinde 22-23-24 şubat tarihlerinin birinde temel atma töreni düşünüyoruz. Müteahhit firmaya bitirmesi için verilen süre 500 gün olmasına rağmen, firma 400 günde bitirmek için çalışacak. Takımımız puan cetvelinde üst sıralara tırmanıyor. Temennimiz, stadımızın açılışını bir Avrupa Kupa maçı ile yapmak istiyoruz.” dedi.

TÜRFAD Akhisar Şubesi başkanı Hüsnü Kahraman ve arkadaşları ile sıcak bir havada bir saatlik görüşme, karşılıklı dilekler ve temennilerin tümünün Akhisar’ın, tarihi, kültürü, turizmi ve çok daha iyi bir duruma gelmesi için elbirliği ile çalışılması görüşleri ile sona erdi.