Akhisarpress.com

 

Manisa Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp başkanlığında ; Roman Merkezi Federasyonu Başkanı Erdoğan Şener , İl Belediye İmar Müdürü, Milli Emlak Müdürlüğü , Çevre Şehircilik Müdürlüğü, Manisa Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği katılımıyla valilikte Roman sorunları ve TOKİ konutları çalışmalarıyla ilgili valilikte komisyon kuruldu.


Roman Merkezi Federasyon Başkanı Erdoğan Şener konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:


20.07.2012 valilikte yapılan bir toplantıda roman konutları çalışmalarının çok aksak gittiği için valilikte talebimiz üzerine bir komisyon kuruldu. Bu komisyonun ilk çalışmasını 29.08.2012 de vali yardımcısı Necmettin Bey başkanlığında il belediye imar müdürü milli emlak müdür yardımcısı çevre şehircilik il müdürü ve bizim katılımızla gerçekleşti.

 

Yaptığımız değerlendirmeler sonunda şu kararlar alınmıştır:

 

Tüm ilçe kaymakamlıklarında bu komisyonların kurulması için 2. Bir yazının yazılmasına Hazineye ait alanlarda 10bin metre karenin üzerinde olan arsaların tespit edilip ilde valiliğe ilçede ise kaymakamlıklara bildirilmesi ve bu alanlarda roman konut çalışmalarının yapılmasına karar alınmıştır.


Romanlara yönelik çalışmaların daha sağlıklı yürütülebilmesi için Manisa’nın tüm ilçe kaymakamlıklarında bu komisyonların kurtulması için karar alınmıştır.