Hizmetleri ile sınır tanımayan PTT Genel müdürlüğü vatandaşa daha kaliteli hizmet verebilmek için genel müdürlükçe yayınlanan basın bültenini Akhisar PTT müdürü Ramazan Yüksekdağ okudu.

Yüksakdağ, “Kurumumuz vatandaşımıza daha kaliteli bir hizmet için bu basın bültenini yayınlamıştır. Kuruluşumuzca verilen hizmetlerimizin vatandaşlar tarafından tanınırlık ve kullanırlık oranının artırılması amacıyla özel gün ve bayramlarda Genel Müdürlüğümüzce hizmet içerikli kampanyalar düzenlenmektedir. Bu kapsamda YILBAŞI için "Kart Bizden Göndermesi Sizden " sloganı ile kampanya düzenlenmiştir. Kampanya tebrik kartları müşterilerimize ücretsiz olarak verilmekte olup, müşterilerimizden sadece gönderme ücreti alınacaktır. Ayrıca tüm özel günlerde olduğu gibi Yılbaşı öncesi 27-31 Aralık 2012 tarihleri arasında postaya verilen Kargo, Kurye ve Küçük Paket (Kayıtlı) gönderilerine %10 Yılbaşı İndirimi uygulanacaktır. Kuruluşumuz ile Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Milli Piyango İdaresince tertip edilen Piyango biletlerinin ilgili idare mevzuatı çerçevesinde işyerlerimizde satışı ile talihlilere ikramiye ödeme işlemlerine yurt genelinde devam edilmektedir.

Milli Piyango Yılbaşı çekilişine ilişkin biletlerin satışına tüm işyerlerimizde başlanmış olup, Tam Bilet ücreti 40.00 TL, Yarım Bilet ücreti 20.00TL Çeyrek Bilet ücreti 1O.OOTL dir. Karayolları Genel Müdürlüğü ile Kuruluşumuz arasında imzalanan protokol gereğince paralı geçiş yapılan otoyollarda kuyrukların önlenmesi, vatandaşlarımızın hizmeti en kısa sürede ve en ucuz şekilde alabilmesi için Kuruluşumuzun yaygın işyeri ağı ve otomasyon altyapısı ve hizmet tecrübesi göz önüne alınarak Hızlı Geçiş Sistemi'nin (HGS) kurulması ve işletilmesi yetkisi Kuruluşumuza verilmiştir. HGS, araçların otoyol ve köprü gişe alanlarında duraklama yapmaksızın araç içi pasif etiket vasıtasıyla geçiş ücretini ödeme sistemidir. Sistemin temeli araç üzerinde bulunan etiketlerin otoyol şeritlerinde okuyucu anten tarafından okunarak giriş ve çıkış verilerinin oluşturulmasına dayanmaktadır. Kuruluşumuz ile Karayolları Genel Müdürlüğünce ortak işletilen 17.09.2012 tarihinde hayata geçirilen Hızlı Geçiş Sistemine ait HGS kart ve etiketleri müşterilerimizce tüm PTT işyerlerinden temin edilebileceği gibi otoyol ve köprü girişlerinde 29 ayrı noktada kurulan PTT gişelerinden de temin edilecektir. Hali hazırda otoyol ve köprü geçiş işlemlerinde kullanılan KGS gişelerinin 31.12.2012 tarihinde kapanacak olması nedeniyle müşterilerimiz mağdur olmamaları için HGS kartını 15.00TL, HGS etiketini de 5.00 TL ücret ile işyerlerimizden temin edebileceklerdir” dedi