Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerdeki çalışmaları yakından takip ederek, vatandaşların ihtiyaçlarına en iyi şekilde çözüm sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, Akhisar ilçesinde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda; MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Abone İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Fevzi Demir, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Doğan Ensivri, AK Partili Meclis Üyeleri, MHP Akhisar İlçe Başkanı Ahmet Namal, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Sorumlusu Aybars Özbilgin, şube müdürleri ve yetkili personel de yer aldı. İlçeye bağlı mahalleler ile ilgili tek tek bilgi veren Genel Müdür Başaran, planlanan projeler ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Projesi olmayan yerler için etüd çalışması yapacaklarını belirten Başaran, öncelik sırasına göre çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

101 ve 154 Mahalle Projelerimiz tamamlandı
Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin alt ve üstyapı dönüşümü için büyük bir özveri ile çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Genel Müdür Başaran, “101 ve 154 Mahalle Projeleri kapsamında Akhisar’ın 14 mahallesinde çalışmalarımızı tamamladık. Uzun yıllar vatandaşlarımız sıkıntı yaşamayacak. Hayırlı olsun” dedi. 

Suyumuzu korumak çok önemli
İçme suyu kaynaklarının korunmasının önemine de değinen Genel Müdür Başaran, “Hayrat çeşmelerinden, vanalardan ya da yangın musluklarından su alınırsa, hatlarımızdan kaçak olarak su çekilirse kesinlikle cezai işlem uygulanacaktır. Lütfen kendi hakkınızı başkasına yedirmeyin. Sizin musluğunuzdan akması gereken suyun sulamada ya da başka bir amaçla kullanılmasına izin vermeyin” açıklamasında bulundu. 

Su faturaları ile ilgili bilgilendirme de yapıldı
Pandemi dönemindeki abonelik işlemleri ile hizmetlerin nasıl gerçekleştirildiğine dair muhtarları bilgilendiren Başaran, “Nisan ve Mayıs aylarında kıyas faturalandırma yapıldı. Başlayan fatura okuma işi kapsamında kıyasen kesilen faturalarda eksik olan kullanımları tahsil ediyoruz. Bu faturalar için kademe de uygulamıyoruz. Temmuz ayı ile birlikte normal okumalara başlayacağız” dedi. 

İlçe merkezinde hat bakım onarımı yapılacak
Yaz yağışlarının ciddi taşkınlara sebep olabildiğini belirten Başaran, ilçe merkezinde özellikle ana arterlerde tüm kanalizasyon ve yağmur suyu ızgaralarının temizleneceği ve tıkalı olan hatların açılacağı bilgisini de paylaştı. 

Kayıp kaçak su kullanımına da dikkat çekildi
Abone İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş da, kayıp kaçak su kullanımına mahalle muhtarlarından dikkat etmelerini isteyerek, kırsal mahallelerdeki kademe uygulamasına değindi. Vatandaşlara bilgilendirmede bulunan Akbaş, su tasarrufunun öneminden bahsetti. 
 
Muhtarlar gerçekleştirilen program için teşekkür etti
Programın sonunda mahalle muhtarları gerçekleştirilen toplantı için Genel Müdür Başaran ve ekibine teşekkür etti.