Akhisar Kent Konseyi kadın meclisi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla bayrak, kitap ve Çanakkale savaşında Türk Askerlerine verilen buğday çorbası dağıttı. 

Merkez çarşı esnafınında katkıları ile gerçekleştirilen organizasyonda, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Pınar Güney Türk Ulusu'nun tarihinin şan ve şerefle dolu olduğunu söyledi.

Güney yaptığı açıklamada, "Büyük bir zaferi gerçekleştiren milletin çocukları olmak herkes için en büyük ve en haklı iftihar kaynağıdır. Çanakkale deniz zaferi, bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadelenin sonucudur. Milletimiz, bayraklaştırmak istediği bağımsızlığı bütün imkansızlıklara karşı kazanma başarısını göstermiştir. 

18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale geçilmez diye yazılan bu başarı ulus olma bilincininde tohumlarını atmıştır. Tüm halkımızın bu gururlu gününü kutlarken, bu günlerde ulaşmamızı sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelede hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.
Güney, geçtiğimiz hafta Ankara'da meydana gelen hain patlama ile ilgilide, "Barışı hedef alan hain saldırılar hepimizi derinden yaraladı. Bu tür saldırıları lanetliyor, ölenlerimize Allah'tan rahmen, yaralılarımızıda acil şifalar diliyoruz" dedi. 

Pnar Güney konuşmasının sonunda ev sahipliği için merkez çarşı esnafına, sponsorluk için Novada AVM'ye dağıtılan kitapların yazarı Mustafa Kuzucuk'a teşekkür etti.