Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, dolandırıcılara ve uyuşturucu satıcılarına geçit vermiyor.

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre Akhisar’ın Akselendi Mahallesinde, Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan başarılı operasyon sonucunda hem sahte altın dolandırıcılarını hem de Kenevir üreten vatandaşlar yakalandı. Manisa Valiliği’nden basına yapılan açıklama şu şekilde;

“Manisa İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanı Akselendi mahallesinde 27.05.2015 tarihinde mağdur A. Y. isimli şahıs Akhisar İlçe J. Komutanlığına müracaat etmiş, kendisine sahte altın satılmak sureti ile dolandırmak isteyen şahısların olduğu ihbarında  bulunmuş, mağdur ile birlikte Akselendi mahallesi Erişsan Kum Ocağı yol ayrımına gidilmiş, buluşma yerinde A.A., H.U., E.U., ve S.U.  isimli şahıslar 35 ……. plakalı araç ile birlikte yakalanmışlardır. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada suç ve suç unsuruna rastlanmamış olup, 35 ……. plakalı araçta yapılan aramada, poşet içerisinde sağ ön koltuğun altına gizlenmiş 341 (Üçyüzkırkbir) adet sahte altın ele geçirilmiştir. 

Manisa İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında “Haksız Kazanç Elde Etmek”  maksadıyla “Dolandırıcılık” olaylarına yönelik faaliyetler kapsamında 01 Ocak- 28 Mayıs 2015 tarihleri arasında icra edilen faaliyetlerde;

(49) olayda (65) şahıs yakalanmış, sevk edildiği adli makamlarca (1) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, (1.620) adet sahte altın ele geçirilmiştir. Altın dolandırıcılarının çeşitli yollardan elde ettikleri kartvizitler ve telefon numaralarını kullanmak sureti ile aradığı kişiler ile belirli süre telefon arkadaşlığı kurarak güven telkin ettikleri kişilere akrabalarının evlerinin yıkılması ile buldukları altınları düşük fiyattan satma beyanı ile Manisa iline çağırdıkları ve buluşma sırasında gösterdikleri (1) adet gerçek altın karşılığı aldıkları paralar ile 2015 yılında (52) vatandaşımızı toplamda (246.400) TL dolandırdıkları tespit edilmiştir.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahası Akselendi mahallesinde 23 Mayıs 2015 tarihinde H.P. isimli şahsın ev, eklentisi ve bahçesinde, poşetler içinde kenevir bitkisi yetiştirdiği tespit edilmiş olup, şüpheli şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada poşetlere ekili vaziyete 20 cm boylarında 460 ( Dörtyüz atmış ) adet kenevir bitkisi, 27 Mayıs 2015  tarihinde Sarıgöl Kızılçukur Mahallesinde M.D. isimli şahsa ait bahçede (165) adet (1) metre boyunda kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. 

Manisa İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında “Kenevir Ekimi, Uyuşturucu Madde Bulundurma ve Kullanma” olaylarına yönelik faaliyetler kapsamında 01 Ocak- 28 Mayıs 2015 tarihleri arasında icra edilen faaliyetlerde; 

(12) olayda; (14) şahıs yakalanmış, (1.630) adet kenevir, (5) gr. Sentetik Cannaboid (Bonzai), (1.481) gr. Kubar Esrar ele geçirilmiştir. Özellikle çocuk ve gençlerimizin uyuşturucu kullanımının önlenmesi amacı ile kenevir ekiminin önlenmesi, uyuşturucu haline getirilmeden ele geçirilmesi çalışmalarına aralıksız devam edilmektedir.

Dolandırıcılık olayları ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında alınan tedbirlerin devam ettirildiğini, ilimiz genelinde emniyet ve asayişin korunması ile halkımızın huzur ve güveninin artırılması maksadıyla başlatılan çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği kamuoyuna saygı ile duyurulur.”           

Erdoğan BEKTAŞ
Manisa Valisi