Manisa il Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube müdürü Jandarma Albay Fikret GÖRMÜŞve  Akhisar  İlçe jandarma Komutan kOMUTANI Binbaşı Ali Galip Kocaman 2 Mart’ta kabine toplantısı sonucu 4 renge bölünerek kontrollü normalleşme kararı nedeniyle Akhisar kırsal mahallelerde kurulan Pazar yerlesi ve nomalleşme nedeniyle açık olan işletmelerde maske, mesafe ve hijyen şartlarını denetledi. 

Risk değerlendirme kriterine göre orta riskli bölge durumunda olan Manisa’nın rengini maviye çevirmek için yapılan denetimlerde İşletme sahipleriyle birebir görüşen Manisa il Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube müdürü Jandarma Albay Fikret GÖRMÜŞ “Maske Hijyen Mesafe ve belirlenen kurallara riayet etmemiz gerekiyor. Riayet ettikten sonra bunu devam ettireceğiz bir süre ve ayriyettende tam normalleşmeye geçeceğiz.Malumumuz Manisa  orta riskli bir nokta Uşak düşük riskli gurupta Aydın orta riskli gurupta, Denizli orta riskli gurupta, İzmir yüksek riskli gurupta, Balıkesir çok yüksek  riskli gurupta yani Manisa İlindeki ve çevresindeki illerrin durumu bu şekilde. Sarı renkliyiz, bunu maviye döndürmek amacımız ne deemek mavi düşük riskli guruba Allahın izniylede ondan sonra tam normalleşmeye geçip hayatımıza devam edeceğiz. Bu kurallara uymmamız gerekiyor, oturma düzeni ile ilgili ve örnek levhayla hazırlanan buroşürler var onlarda sizede vereyim yani bu işletmenin toplam kapasitesi şu kadar olur yüzde eli kapasite ile aynı anda şu kadar kişiye hizmet verecek diye asılması gerekiyor girişte ve içerideki belirli yerlere bu kurallara  uydukmu mesele kalmıyor” dedi. 

Diğer taraftan denetimler esnasında da jandarma araçlarından “değerli vatandaşlarımız salgın nedeniyle hayatımızın normalleşmesi için tüm kurallara uymalıyız sağlığımızı için hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz inşallah bunuda birlikte başarabiliriz” diye anoslar yaptı. 

Denetimlerde açık olan kafe ve restoranlarda maske, mesafe ve hijyen şartları kontrol edildi İşletme sahiplerine sık sık denetlemelerin gerçekleştirileceği bilgisini veren Manisa il Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube müdürü Jandarma Albay Fikret GÖRMÜŞve Akhisar İlçe Jandarma Komutanı Ali Galip Kocaman  ayrıca masa oturma düzeninin yer aldığı şablonun da kapı girişine asılmasını ve şablona uygun şekilde masa düzeni oluşturulmasını istedi.

Manisa'yı düşük riskli iller arasında yer alması için çalışmaların sürdüreceklerini denetlemelerde gerek vatandaşların gerekse işletme sahiplerinin kontrollü normalleşme sürecindeki kurallara uymasına dikkat çekildi.