Akhisarpress.com - Akhisar’da Oda seçimleri öncesi Sebzeciler ve Meyveciler Odasından başkan yardımcısı olan Mustafa Güral, başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Mustafa Güral, Pazar yerinde yaptığı açıklamada; Çok kıymetli Akhisarlılar Ve Çok değerli meslektaşların1982 yılında Akhisarın Efendi mahallesinde doğdum. İlk okulu gazi ilk öğretim okulunda orta öğretimimi Akhisar orta okulunda, liseyi Endüstri Meslek Lisesi Elektrik bölümünde okudum. 1999 yılında vergi kaydımı ve oda kaydımı yaptırdıktan sonra baba mesleğim olan pazarcılığa başladım. 2003 yılına kadar Aktif bir şekilde devam ettirdim. 2003 yılında askerlik görevimi yapmak üzere oda kaydımı kapatıp tokatta askerlik görevimi bitirdikten sonra 2005 yılında gelip oda kaydımı yaptırdı ve o günden bu yanada Sebze Meyve Ve Nakliyat işiyle geçimimi sağlamaktayım. Siz değerli meslektaşlarım, hepiniz beni yakından tanıdığınız gibi 2009 yılındaki oda şeçimlerinde mevcut başkanımızın listesinde yer alarak yönetim kurul üyeliğine şeçildim. Seçildiğim günden bu yanada kişi ayırt etmek sizin. Siz çok değerli meslektaşlarım sorunlarına ortak olarak elimden geleni yapmaya çalıştım.

Bu zaman zarfı içinde ben isterdim çok daha güzel çok daha yararlı işler yapmak, isterdim. Sizlere daha faydalı olalım isterdim. Ama yöneticilik konumunda bu kadarını yapabildim. Ama şuna inanın hiçbir üyemin hakkını yemedim hakkım olmayan hiçbir şeyi kendi menfaatim üzerine kullanmadım. Oda başkanlığına aday olmadan önce babamın, ve Pazar yerinde bulunan yaşça büyük ve tecrübeli üyelerimin rızasını alıp aday olmaya karar verdim. Biliyorum ki bu koltuklar bu makamlar şen ve şöhret yeri değil hizmet yerleridir. Kimileri anasıyla kimileri anısıyla anılmaktadırlar. Bizler gelecek kuşaktaki Esnaf kardeşlerimize bu görevleri bıraktığımızda yapacak olduğumuz güzel işlerle anılarımızla anılmak için aday olduk. Siz çok değerli meslektaşlarım, hangi şartlarla bu mesleği kahrını çektiğimizi en iyi bilenlerden birisiyim, kar, kış soğuk rüzgar sıcak demeden gece gündüz demeden Akhisar halkına hizmet için bu mesleğin kahrını çekmektesiniz. Onun için benim esnafım benim üyem benim meslektaşım herşeyin en iyisine en güzeline layık olduğunu biliyorum.

Onun için ben sizlere hizmet vermeye hazırım. Belediyemizle yapmış olduğum çalışmalar sonucu istasyon pazarımızın altyapısı ve beton çalışması geçen haftalarda başladığımız için buradan Belediye Başkanımız Syn. Salih Hızlı’ya Belediye Başkan yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biliyorum ki biz pazarcı esnafının çok ihtiyaçları saymakla bitmeyecek kadar isteklerimiz var. Diyorum ki artık pazarcı esnafının sıkıntıları bitsin, Ferah bir ortamda mesleğimizi sürdürelim, mesleğimize sahip çıkalım küçülmek yerine büyüyelim. Bu seçimler demokratik bir yarıştır. Başkan olmak üyelerin hakkını yemek değil üyelerin hakkını koruyup üyelere hizmet vermektir. İlla bana oy verin demiyorum, eğer benden daha iyi benden daha çok hizmet verecek sizlerin haklarını benden daha iyi koruyacak kollayacak birisi çıkarsa cenab-ı ALLAH başkanlığa onun nasip etsin. Buradan Akhisarlıların ve tüm meslektaşlarımın Kurban Bayramını Kutlar. Sağlık Ve Esenlik Dilerim.” Dedi.