Akhisarpress.com - Kamu Sen'e Bağlı Türk Eğitim Sen Akhisar İlçe Temsilciliği Şubat ayında gerçekleştirilen yer değişikliği ve atamalara tepksini gerçekleştirdiği basın açıklamasında dile getirdi.

Basın açıklamasında konuşan Sendika Başkanı Ercan Yaşar ;İl içi eş dururumu ve öğrenim özrü görmezden gelindi diyerek konuşmasına başladı. Yaşar, "verilen özür durumuna bağlı yer değişikliği hakkı sadece iller arası yer değiştirmek isteyenlere verilerek, il içinde özür durumuna bağlı yer değişikliği bekleyen öğretmenlere verilmemiştir. Aynı il sınırlarında bulunan ancak aralarında iki şehir mesafesinden daha fazla mesafe bulunan öğretmenler yine unutulmuştur. Değerli öğretmen arkadaşlarım biz bu özür grubu atamalarına inanmıyoruz, bu şartlarda yapılan özür grubu yer değişikliğinde yeteri kadar norm açılmayacağı için, il emri uygulaması da yapılmayacağından pek çok kişi yer değiştiremeyecektir. Bürokratları sayın bakan Nabi Avcı'yı yanlış bilgilendirmektedirler.

Sayın bakan biran önce eş durumunu il dışı ve il içi olmak üzere uygulamalıdır. Bunun yanında öğrenim ve sağlık özrünü de görmezden gelmemelidir. Öğretmenlerin kendilerini geliştirmesine olanak tanımayan bir Milli Eğitim anlayışını kabul etmiyor yapılan uygulamayı kınıyoruz. Bütün bunların olabilmesinin tek yolu da il ve ilçe emrine atanma hakkının verilmesidir.

Sayın Nabi Avcı yol yakınken bu hatadan dönmeli, göstermelik bir özür grubu tayin işlemini daha fonksiyonel hale getirmek için Türk Eğitim Sen'in resmi başvurularına dikkat etmeli ve uygulamalıdır, aksi takdirde daha ilk günden tartışılan, hata yapan bir bakan olarak anılacaktır. Bu şartlarda yer değişecek öğretmen sayısı çok fazla olmayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı tribünlere oynamayı ve kamuoyunu aldatmayı bırakmalıdır.

BİRAZ VİCDAN, BİRAZ İZAN

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ataması yapılmayan öğretmenlere, bakın neler tavsiye ediyor. Ahmet Gündoğdu diyor ki; Ataması yapılmayan öğretmenlerimizin sokakta sendikalarla sık sık yan yana görüntü verilmesinin sakıncalı olduğunu, marjinal grupların oyununa gelmemeleri gerektiğini dile getirdi.”

Biz de Ahmet Gündoğdu’ya soralım. Sen değil misin, ülkemizde 280 bin öğretmene ihtiyaç var diyen. Peki bir ülkede 280 bin öğretmen ihtiyacı varsa, siyasi iktidar bunu karşılamak için kılını kıpırdatmıyor ve atama bekleyen 350 bin memleket evladı işsizlikten inim inim inliyorsa, sendikalar bu manzarayı seyir mi etsin? Sendikaların görevi nedir?

Sayın Gündoğdu, sizin derdiniz ataması yapılmayan öğretmenler midir, yoksa onların sendikalar öncülüğünde yaptığı eylemler sebebiyle siyasi iktidarın yıpranıyor olması mıdır? Siyasi iktidarın yıpranıyor olması, Türk Eğitim Sen olarak bizim umurumuzda değildir. Siyasi iktidar yıpranmak istemiyorsa, adam gibi bir öğretmen atama politikası ortaya koymalı idi. Yıllardır bunu başaramayan siyasi iktidar elbette tepki çekecektir. 2002 yılında ataması yapılmayan öğretmen sayısı 70 binlerde iken, Sayın Başbakan seçim meydanlarında, bunların tamamını atayacağız, demiyor muydu? Ne oldu? Son on yılda atama bekleyenlerin sayısı 350 bine çıkmadı mı? Bunun sorumlusu sendikalar mı, yoksa siyasi iktidar mıdır?

Siz ne yaparsanız yapın, bizi ilgilendirmiyor, sendikacılık anlayışınız, stratejiniz sizi ve üyelerinizi ilgilendirir, ancak Türkiye Kamu Sen adını anarak açıklama yapma hakkınız bulunmamaktadır, boyunuzdan büyük laflar etmeyi bırakın. Diğer sendikaları karalayacağınıza, bir gün de olsa, sendika olduğunuzu hatırlayarak çalışanların hakları için, ataması yapılmayan memleket evlatları için, işsiz gezen milyonlarca gencimiz için, pastadan aldığı pay her geçen gün azalan kamu çalışanları için siyasi iktidara ve Sayın Başbakana iki çift laf edin. Biz Türk Eğitim Sen olarak, ataması yapılmayan öğretmenlere her zaman destek verdik, vermeye de devam edeceğiz." dedi.