Haber Merkezi

 

Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, işçi ve öğrenci taşıyan okul servis araçlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı.


İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Misakımilli ilköğretim okulu önünde ve Altıeylül İlköğretim Okulu önlerinde öğrencileri evlerine götürüp getiren servis araçlarına yönelik uygulama yaptı.


Uygulamada servis araçlarındaki yolcu emniyet kemeri, araç arkasında 'dur' lambasının yanıp yanmadığı, aracın arka pencere korkuluklarının olup olmadığı kontrol etti.


Denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini belirten İlçe Emniyet Trafik Büro Amiri Mürteza Aydemir, denetimlerinin istenen verimlilikte olmasının sağlanması için velilere de büyük görevler düştüğünü söyledi. Servis araçlarına yönelik yürüten denetimlerin tam manasıyla amacına ulaşmasını istiyorsak velilere ve okul idarecilerine büyük görev düşüyor. Öncelikle okul servis araçlarına çocuklarını bindiren anne ve babalar ile bu araçlarla okullarına taşıma yapılan okul idarecileri bu konunun takipçisi olmalıdır. Anne ve babalardan tek isteğimiz okul servis araçlarının bakımlı temiz ve kurallara uygun olmasına dikkat etmeleridir. Denetimlerden duydukları memnuniyeti ifade eden öğrenciler ise Emniyet yetkililerine teşekkür ederek, okullara güvenli bir şekilde gitmeleri için kontrollerin yıl boyunca devam etmesi gerektiğini belirttiler.


Öte Yandan Tahir ün caddesi, 1.nci nakliye caddesi ve Altıeylül ilköğretim karşısında park eden araçların çekici çekileceği ve idari para cezası uygulanacağı belirtildi.