Emekli Fen Bilgisi Öğretmeni  İsmet Uçar ve ailesi doğup büyüdüğü  eski adı  Değirmenbaşı olan yeni adı  Zeytinlibağ olan köyünde, geleneksel hale gelen 30. Yılki hayır’ına bini yakın davetli katıldı. 

İsmet Uçar’ın 30 yaşında hayatını kaybeden kardeşi Hüsamettin, 54 yaşında ölen babası  Mustafa Ali ve 82 yaşında ölen annesi Hatice hanım hayatlarını değişik yıllarda Nisan ayında kaybettiler. İsmet hoca bu yüzden 30 yıldır geleneksel hayır’ını hep nisan ayında yapıyor. Bu yılda Nisan ayının son günü düzenledi.  

Merhum Mustafa Ali, Hatice’nin  oğlu olan, ilk okulu köyünde okuyan, orta ve lise tahsilini Akhisar merkezde tamamladıktan sonra Bursa Eğitim   fakültesinden mezun olan İsmet Uçar, sınıf öğretmeni olan Yüksel hanım ile hayatını birleştirdi.   26 Yıl eğitim camiasında  çalıştıktan sonra eşi birlikte emekli olan İsmet Uçar, köyünde babadan kalma tarlalarda zeytin bahçeleri oluşturdu.

Bu yıl doğup büyüdüğü köyünde başta merhum annesi, babası ve genç 30  yaşında  ahrete göç eden kardeşi Hüsamettin, aile büyükleri ve köy halkı için geleneksel hale gelen  “Hayır” ın 30. Sunu düzenlediğini, söyleyen  İsmet Uçar, “İlk olarak köy halkıma, çevre köylerden ve Akhisar’dan gelen  dostlara çok teşekkür ediyorum.  Her yıl bahar aylarında  düzenlediğimiz  bu hayır’da  ölmüşlerimiz için hatim indirip mevlit okutarak tüm  davetimize icabet edenlere geleneksel yemeklerimizi ikram ediyoruz. Başta eşim ve hiçbir karşılık beklemeden yardımcı olan köy halkıma da çok teşekkür ediyor, haklarını helal etmelerini istiyorum.” Dedi. (HA)