Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, kent merkeziyle Akhisar ve Salihli ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 13 kişi tutuklandı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yapılan 5 ayrı operasyonda, bin 560 gram sentetik uyuşturucu, 2 bin 799 adet uyuşturucu hap, 65 gram sentetik toz uyuşturucu, 480 gram esrar ile 11 adet 50 lira ve 29 adet 20 liralık sahte banknot ele geçirildi. 

Gözaltına alınan 8 kişiden 5'inin tutuklandığı operasyonda, bir kişi adli kontrol şartıyla, 2 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Salihli ilçesinde ise sokak satıcılarına yönelik 6 adrese düzenlenen operasyonda ise 88 adet uyuşturucu hap, 300 gram sentetik toz uyuşturucu, 24 gram esrar ile 5 kök Hint keneviri ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 8 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Manisa il merkezinde G.A'ya ait iş yerinde yapılan aramada ise 240 gram esrar ele geçirildi.

İş yeri sahibi G.A'nın terör örgütü PKK üyesi olduğu öne sürüldü. G.A, mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.