Akhisarpress.com - 554. Akhisar Çağlak Festivalinin son gününde geleneksel olarak yapılan Yağlı Güreşler kıran kırana geçti. Kırkpınar’ı aratmaya güreşlerde geçen yılın Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil zorlu rakiplerini de yenerek başpehlivan oldu.

TRT’nin canlı yayınladığı, Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’nın da takip ettiği, tüm boylarda 250 güreşçinin katıldığı 554. Akhisar Çağlak Festivali yağılı güreşleri 5 saat sürdü. Spor Toto teşkilatının destekleri ile yapılan güreşlerde ağalığı MHP Akhisar Belediye meclis üyesi Avukat Osman Oktay 46 bin lira ile aldı.

554. Akhisar Çağlak Festivali Yağlı güreşler de dereceye giren sporcular şöyle; Minik-1 boylarda 1.İbrahim Kahraman, 2. Adem Berkay Akdağ, 3. Yunus Emre Sakallı ve Necati Selçuk elde etti. Minik-2 boylarda 1. Halil Duman, 2. Ferdi Can Çoraplı, 3. Gökhan Balcı ve Tunahan Çetin oldu. Teşvik-1 boylarda 1. Erdinç Yavuzer, 2. Vedat Yoksul, 3. Cem Adıgül ve Oğuzhan Kardeş, Teşvik-2 boylarda 1. Kadir Köşk, 2. Süleyman Durman, 3. Ramazan Doğru ve İsmail Özdemir elde etti. Tozkoparan Kategorisinde 1. Süleyman Çetin, 2. Kürşat Kaan Mert, 3. Sinan Karakaya ve Necip Al oldu. Ayak kategorisinde ise 1. Yusuf Yıldırım, 2. Nusrettin Tugay, 3. Musa Kuzu ve İsa Yiğit elde etti. Deste Küçük kategorisinde 1. Gürkan Balcı, 2. Fatih Yaman, 3. Ömer Akşehirlioğlu ve Şahin Karaca, Deste Büyük kategorisinde 1. Hakkı Aygün, 2. Şevket Can, 3. Murat Aldan ve Abdulrefik Öner, Küçük Orta Küçük kategorisinde 1. Nazmi Şahin, 2. Abdullah Açıkgöz, 3. Turgay Çiftçi ve Ali Yanatma, Küçük Orta Büyük kategorisinde 1. Emre Erkal, 2. Remzi Kaplan, 3.Gürbüz Gür ve Burhan Gök oldu. Büyük Orta kategorisinde 1. Kazım Şen, 2. Rıfat Poyraz, 3. Yusuf Tatlı ve Mehmet Eserikli, Başaltı kategorisinde 1. Fatih Alabacak, 2. Burhan Şahin, 3. Erol Fidan ve Ercan Al oldu.

çekişmeli geçen Baş pehlivanlık güreşlerinin büyük bölümü puanlama sistemi ile sona erdi. Bu kategoride 1. Mehmet Yeşil Yeşil, 2. Hüseyin İyican, 3. İsmail Balaban ve Kadir Ergin oldular. Dereceye giren güreşçilere para ödülleri ve diğer hediyeleri Kaymakam Kamil Köten,Milletvekili Uğur Aydemir, Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya, Belediye başkanı Salih Hızlı, ve diğer protokol tarafından verildi.