Akhisar’da 2004 yılından bu yana ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtarak muhtaç ailelere yardım eden Sarı Ahmet Paşa Aşevi, Ramazan Ayı içerisinde de yardımlarını çoğaltarak devam ediyor. Her gün 1500 kişiye yemek verdiklerini söyleyen Aş evi Müdürü Ali Doru, Gıda ve yemek yardımının yanı sıra ihtiyaç sahiplerine Beyaz Eşya ve giysi gibi yardımlarda da bulunduğunu ifade etti. 

Aşevi’nin işleyişi ile ilgili bilgi veren Emekli Kuran Kursu öğretmeni  Aşevi Müdürü Ali Doru, “Burası muhtaçların umudu, ihtiyaç sahiplerinin sıcak bir kap yemek bulabildikleri bir kapıdır. Bu kapıdan ihtiyacı olan herkes gelip yemeğini yer hayırseverlere duasını eder gider.

Akhisar’da aşevimiz tarafından her gün 300 aileye yemek gidiyor. 3 tane aracımız sürekli olarak ailelerimize yemek hizmeti götürüyor.  Çok sayıda vatandaşımızda her gün buraya gelip  açlığını gideriyor.

Tabi bunların hepsi Akhisarlı hayırseverlerimiz sayesinde oluyor. Aşevimiz yapılan ayni bağışlar ile ayakta duruyor. Örneğin bir hayırseverimiz gelip bağış yapmak istediğini veya bir günün bütün yemek masrafını karşılamak istediğini söylüyor, bizde gereken maliyeti kendisine çıkartıyoruz. Normal günlerde her gün bin kişilik yemek yapıyoruz. Ancak Ramazan ayında bu sayı bin 500  2 bini buluyor.  ” Dedi.

Aşevinin yanı sıra Hayır çarşısı da bulunan Sarı Ahmet Paşa Evi’nde ihtiyaç sahiplerinin giysi ve ayakkabı gibi  ihtiyaçları karşılanıyor.

Ramazan ayında da muhtaç ailelerin umut kapısı olan Sarı Ahmet Paşa Evi iftar yemeğinin yanı sıra gıda malzemelerinden oluşan 20 Kg’lık Ramazan Paketi de dağıtılıyor.  Toplamda 6 kişilik personeli ile çalışmalarını sürdüren Aş Evi Ramazan Ayı’nda da hayırseverlerden bağış bekliyor.