Basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı yürekten kutladığını belirterek sözlerine başlayan Başkan Dutlulu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonraki süreçte Akhisar Belediyesi’nin 100 günlük faaliyet raporları hakkında basın mensuplarına bilgiler vererek açıklamalarda bulundu.

İlk olarak gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Besim Dutlulu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  “Basında sansürün kaldırılışının 111. Yıl dönümünde meslek ilkeleri doğrultusunda haber alma özgürlüğünü yerine getirmek adına gece-gündüz, yağmur-çamur demeden koşturan, en doğru bilgiyi, tarafsız ve objektif bir şekilde ulaştırmak için çalışan basın mensuplarımızın yaptıkları görevin kutsallığının farkındayız.  Özgürlüğü kısıtlanan gazeteciler olmak üzere tüm basın çalışanlarının Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlarım.”

“Daha Gelişmiş ve Modern Akhisar” hedefleri için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Dutlulu, 100 günlük hizmet süreci hakkında basın mensuplarını bilgilendirerek, konuşmasına şöyle devam etti: “Sizlerden ve halkımızdan aldığımız olumlu yorumlar, bizlerin çalışma motivasyonunu daha da arttırıyor.  Göreve geldiğimiz 100 günlük süre boyunca, verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmenin onurunu, gururunu ve mutluluğu yaşıyoruz. Adaletli, şeffaf, tasarrufa dönük, sosyal ve katılımcı belediyecilik anlayışı ile Akhisar’da yıllardır yapılmayanları hayata geçirerek, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin idarecilikte ne kadar başarılı olabileceğini halkımıza gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. 

İlk hizmetimiz, vatandaş ile belediye arasındaki iletişimi güçlendirerek Akhisar Belediyesi’ni halkın belediyesi haline getirmek oldu. 31 Mart seçimlerinden önce bizim için ‘Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa çalışamaz’ diyenlerin aksine büyükşehir ile koordinasyonumuzu çok iyi şekilde sağladık. Belediyemiz bünyesinde açılan Manisa Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi de bunun en büyük kanıtıdır.

ŞEFFAF YÖNETİM ANLAYIŞI İLE HAREKET EDİYORUZ

Göreve geldiğimiz andan itibaren Akhisar Belediyesi'nin, şeffaf, ulaşılabilir, adil ve katılımcı bir yönetim sistemi ile ilerlemesi amacıyla çalışıyoruz. Akhisar Belediyesi’nin mali bütçesini tamamen şeffaf bir şekilde halkımız ile paylaştık. 100 günlük süre içerisinde tasarruf tedbirleri kapsamında 3 milyon liraya yakın tasarruf sağladık. 

Bunun yanı sıra Belediye Meclisi'mizde alınan kararları kapalı kapılar ardından değil, vatandaşlarımızın ekranları başından ve sosyal medyadan kolayca ulaşabileceği canlı yayınlar ile halkımıza sunduk. Ayda 1 kere yaptığımız soru-cevap canlı yayınlarını Akhisar’da ilk defa yapan Belediye Başkanı olarak tarihe geçmenin de mutluluğu içerisindeyim. Şeffaf yönetim anlayışı her zaman bizim çizgimiz olacaktır. 

SOSYAL MEDYA İLE ŞEHRİMİZİ TANITIYORUZ

21. yüzyılda 4’üncü kuvvet olan medyanın gücünün farkındayız. Sosyal medya çalışmalarımız ile halkımızın belediyecilik hizmetlerimizden haberdar olmasının yanı sıra Akhisar’ımızı Türkiye’ye tanıtmanın da mücadelesini veriyoruz. Bu noktada siz değerli basın mensuplarımızın emekleri de yadsınamaz. Hepinize bir kez daha teşekkür eder saygılarımı sunarım. 

VATANDAŞLARIMIZ SOSYAL VE SAĞLIK HİZMETLERİNDEN FAYDALANIYOR

Sosyal hizmetler kapsamında, engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine akülü engelli araçlarını teslim ettik. Akhisar Belediyesi olarak, şehirde yaşayan yaşlı, ağır engelli, kısmi felçli ve kanser gibi sürekli tedavi gerektiren vatandaşlarımızı, evlerinden sağlık kuruluşlarına ulaşımlarını mesai gözetmeksizin ücretsiz şekilde sağlıyoruz. Onlardan aldığımız hayır duaları ile işimize daha çok odaklanıyor ve vatandaşlarımızın sağlığı için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. 

Ramazan ayı boyunca her gün ücretsiz olarak kurduğumuz iftar sofralarımızda yaklaşık 1000 (bin) kişiye iftar yemeği verildi.  Paylaşmanın, sevginin ve dayanışmanın arttığı Ramazan ayı içerisinde 1500 ihtiyaç sahibine de gıda yardımı yapıldı.

Yardıma muhtaç engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın evlerinin temizlenmesi amacıyla oluşturduğumuz temizlik ekiplerimiz kısa süre içerisinde hizmete başlayacak. Bunun dışında başka bir sevindirici haber ise Reşatbey Mahallesindeki İlhan Ayverdi Mahalle Konağı’nın olduğu bina tamamen engelli vatandaşlarımızın çalışarak işleteceği ‘Akhisar Engelli Sosyal Tesisi’ olarak hizmet verecek ve bu sayede hem sosyal hem de toplumsal anlamda engelli bireylerimizin vakit geçirebileceği bir alan oluşturulacaktır. Bu konuda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir.

BELEDİYE PERSONELİMİZİN SOSYAL HAKLARININ TAMAMI VERİLDİ

Akhisar Belediyesi’nde 12 yıldır sosyal haklarını alamayan memurlar, göreve gelmemizin ilk ayında, belediyemiz ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile tüm haklarına kavuştu. Akhisar Belediyesi’nin önceki yönetiminden belediye personeline olan, gıda yardımı, giyim yardımı, eğitim yardımı, devlet ikramiyeleri gibi tüm borçları tarafımızca ödendi. 

AKHİSAR KÜLTÜREL ALANDA DA GELİŞİYOR

Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında şehrimizde faaliyet gösteren ekiplere yurt dışında Akhisar’ımızı temsil etmek için destek verildi. Belediyemiz tarafından organize edilen Açık Hava Sinema etkinlikleri kapsamında her Pazartesi ve Perşembe günü Gölet alanında halkımıza ücretsiz sinema gösterimi sunuluyor. 560 yıllık bir tarihe sahip, ülkemizin en köklü ikinci festivali olan Çağlak Festivali’ni şehrimize yakışır bir şekilde geleneğimizi sürdürerek gerçekleştirdik. Ayrıca yaz aylarımızı daha eğlenceli hale getirmek adına önümüzdeki günlerde halk konserleri etkinliğimizi hayata geçireceğiz. Akhisar’ımızın yerel sanatçıları ve grupları haftanın bir günü, şarkılarını Akhisarlılar için seslendirecek. Halkımız hem müziğe doyacak hem de aileleri ve sevenleriyle keyifli vakit geçirecek. 

Turizm’de şehrimizin ekonomisine katkı sağlayacak Thyateira (Tepe Mezarı) içerisinde bulunan Roma dönemine ait sütunlu caddenin ayağa kaldırılması çalışması titizlikle devam ediyor.  Bunun yanında eski devlet hastanesinde bulunan alanda da kazı çalışmaları sürdürülüyor. Yabancı turistleri şehrimizde daha uzun süre misafir etmek adına çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. 

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA 

Daha Yeşil Bir Akhisar hedefiyle, şehrimizde ağaçlandırma çalışmalarını hızlandırdık. Önümüzdeki süreçte Akhisar Belediyesi Ormanı’nı oluşturmak için projelendirme çalışmalarına başladık. Gençlerimize ve çocuklarımıza doğayı sevdirmek, ağaçlandırma çalışmalarının önemini kavratmak maksadıyla kısa süre içerisinde hayata geçireceğimiz ağaç dikme etkinlikleri için hazırlıklarımızı yaptık. 

SPOR ETKİNLİKLERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Spor etkinlikleri çerçevesinde her Pazar günü farklı bir parkura gidilerek yapılan Doğa Yürüyüşleri devam ediyor. Akhisarspor tarafından sonlandırılan yaz spor okullarına belediye olarak sahip çıktık ve bu kapsamda futbol, basketbol, güreş, Taekwondo gibi yaz spor okullarında binlerce genci ağırladık. Haziran ayı içerisinde 11 bölgeden yaklaşık 115 sporcuyu konuk ettiğimiz Cimnastik Şenliği’ni hayata geçirdik.  

Eğitim hizmetlerimiz kapsamında eğitim ve öğretim yılı sonunda öğrencilerimizin kitap okumasına katkı sağlamak adına kitap dağıtımı yaptık. 

KIRSAL MAHALLELERE HİZMET ATAĞI BAŞLADI

Kırsal Mahallelerimiz de kısa süre içerisinde bekledikleri yatırımlara kavuştu. Muhtarlık binaları, mahalle fırınları, çeşmeler, umumi tuvaletler, çocuk oyun parkları, yol istinat duvarı yapım çalışmaları, mahalle giriş tak yapım, onarımları ve bakımları ekiplerimizce hızlı bir şekilde yapıldı. Belediyemiz sorumluluk alanında olan 95 kırsal mahallemizin 51’inin arazı yollarının bakım ve onarım çalışmaları greyder ile yapılmıştır. Günde 10 saat olmak üzere haftanın 6 günü kırsal mahallelerimizin ihtiyaçları karşılanmaktadır. 

SOKAK HAYVANLARI İÇİN DÜĞMEYE BASTIK

Akhisar’ın en büyük problemlerinden birisi haline gelen sahipsiz sokak hayvanları konusunda harekete geçerek, hayvanlar için doğal yaşam alanı projesinin ilk adımlarını attık.  Bu kapsamda Akhisar Belediyesi öncülüğünde başlatılan bu proje, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve bölgemizdeki Hayvan Hakları Dernekleri ile koordine bir şekilde ilerleyecek. Hem minik dostlarımız hastalık, trafik ve yemek bulma derdinden kurtulacak hem de vatandaşlarımızın huzurlu olmaları sağlanacak. 

Öte yandan, Akhisar Belediyesi’nin, hayvanseverler için evcil köpeklerini rahat bir şekilde ve kimseyi rahatsız etmeden gezdirebilmeleri için Akhisar'da bir ilke imza atarak oluşturduğumuz Köpek Parkı vatandaşlar tarafından olumlu geri dönüşler aldı.

FEN İŞLERİ YOL BAKIM ÇALIŞMALARI HIZLI İLERLİYOR

2 aydır aralıksız süren çalışmalar kapsamında  34 mahallede bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı ve ayrıca 2 adet daha greyder iş makinası kiralanarak araç filosu 4’e yükseltildi. Özellikle ağır kış koşullarının yaşandığı bölgelerdeki arazi yollarının bakım onarımı ivedilikle yapıldı.

100 günlük görev süremiz boyunca, 11 bin m2’lik alan içerisinde toplamda 2 bin 100 tonluk asfalt malzemesi kullanılarak, kentimizde trafiği olumsuz etkileyen ve acil müdahale edilmesi gereken birçok bozuk yol tarafımızca düzeltilmiştir. Ayrıca Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce belirlenen güzergah doğrultusunda asfaltlama çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. 

Bunların yanı sıra 1.500 m2’lik alanda da beton parke kaldırım çalışması ve tamiratı yapılmıştır. Birçok mahalleyi beton parke taşı hizmeti ile tanıştıran Akhisar Belediyemiz, aynı titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir.

100 günlük süre içerisinde yaptığımız asfalt çalışması Akhisar’ın son 5 yılında yaptığı asfalt kaplama oranından daha fazladır. Bu kapsamda 59 bin m2’lik alanda toplamda 11 bin 340 ton malzeme kullanarak asfalt kaplama çalışması yaptık. Yaptığımız asfalt çalışmaları vatandaşlarımız ve esnaflarımız tarafından oldukça takdir toplamıştır. Bizlere çalışma azmi ve motivasyonu kazandıran da vatandaşlarımızın yaptığı olumlu geri dönüşler ve yorumlardır. Daha güzel bir Akhisar için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.

PARK VE BAHÇELER EMİN ELLERDE

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı ekipler bu 100 günde tüm parkların bakım ve onarımını baştan aşağı elden geçirdi ve sürekli olarak bakımlarını yapmaya devam ediyor. Atatürk Mahallesi’nde vatandaşlarımızın talebi  doğrultusunda temellerini attığımız 2500 m2’lik park alanında çalışmalar hızla sürerken, engelli bireylerimizin güvenli bir şekilde oyun oynayarak keyifli vakit geçirebilecekleri Türkiye’ye örnek olacak parklarımızdan biri önümüzdeki aylarda Akhisar Belediyesi tarafından halkımızın hizmetinde olacak.

Çağlak Futbol Sahası çim ekimi yapılarak burada amatör spor kulüplerinin antrenman yapma imkanı sağlandı. Ayrıca yaz aylarında vatandaşlarımızın vazgeçilmez sosyal alanı olan Gölet alanında sürekli temizlik ve bakım çalışmaları aralıksız  yapılıyor.

AKHİSAR’DA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK

Akhisar’da temizlik bilincinin gelişmesini sağlamak ve halkımızı bu konuda bilinçlendirmek amacıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü’müz çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda cam ve şişe kumbaraları aracılığıyla 100 günde toplamda 450 bin kilogram cam şişe toplanmış ve geri dönüşüm adına büyük bir adım atılmıştır. 

Şehrimizde bulunan konut, işyeri, kamu kurum ve kuruluşlarından çıkan evsel ve büro atıklarının günlük miktarı 165 ton olmak ile beraber, merkez cadde ve sokaklarımız üç adet vakumlu süpürge aracı, el ekipleri ile kaldırımların yıkanması ve yol temizliği titizlikle yapılmaktadır. 

Yaz aylarında kötü koku ve haşere oluşumuna neden olan kirli çöp konteynerleri, oluşturulan özel temizlik ekipleri ile birlikte sürekli olarak temizlenmektedir. Bunun yanı sıra çevre temizliği için farkındalık yaratmak amacıyla şehrimizin bazı noktalarında pankartlar asılarak, halkımızın çevre temizliğine daha duyarlı hale gelmesi için çalışma yapıldı. Daha temiz bir Akhisar hedefiyle çıktığımız bu yolda, çalışmalarımızın artarak devam edeceğinin halkımız tarafından bilinmesini isterim.

Borçlu bir şekilde devraldığımız Akhisar Belediyesi’nde ‘100 günde’ ne kadar hizmet yapılabilirse elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. Söz verdiğimiz hizmetleri hayata geçirmeye başladığımız bu 100 günlük süreçte yaptıklarımız, gelecekte yapacağımız belediyecilik hizmetlerinin teminatıdır.  “Daha Gelişmiş ve Modern Akhisar” hedefimiz için, halkımızın talepleri doğrultusunda durmadan ve yorulmadan çalışacağız. 

Sözlerimi sonlandırırken, kahvaltı programında sizlerle bir araya geldiğim için oldukça mutlu olduğumu bilmenizi isterim. Hepimizin tek ve ortak amacı Akhisar’a hizmet etmektir. Sizlerle birlikte önümüzdeki 4 yıllık süreçte güzel haberlere imza atmak için heyecanlanıyorum. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nızı tekrardan kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” 

Açıklamaların ardından bir süre basın mensupları ile sohbet eden Başkan Dutlulu, daha sonra onlarla hatıra fotoğrafı çekildi.