Bakırlıoğlu; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 99 yıldır tam bağımsız Türkiye'nin, ulusal egemenliğin, demokrasinin temel kurumu olmuştur.

Çağdaş Türkiye’nin temelleri bu mecliste atılmıştır. Ulusal iradenin simgesi olan meclisimiz, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun temel ifadesidir. Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalmasını isteyen büyük önder Atatürk 23 Nisan bayramını en çok değer verdiği ve güvendiği çocuklara armağan etmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 99 yıldır uygarlık yolunda, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde siyasal ve toplumsal yaşama ilişkin devrimleri gerçekleştirmiş, özgürlük, eşitlik, hukuk ve adaletin korunması için çaba göstermiştir.

Bugün cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denilen, tek adam rejimi hüküm sürse de, 31 Mart seçimlerinde Millet, bu baskı ve zulüm rejimine karşı tepkisini açıkça göstermiştir.

Bu ülkeyi yönetenler bilmelidir ki, hiçbir güç “halk iradesinin” üzerinde değildir. Ulusal kurtuluş savaşını yöneten, Cumhuriyeti ilan eden ve saltanata son veren TBMM; güçlü demokratik parlamenter sistemin yeniden kuracaktır.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Atatürk devrim ve ilkeleri ışığında, bağımsızlık, demokrasi, adalet, çağdaşlık ve laiklik bilinciyle yetiştireceğimiz çocuklarımız; uygar dünyada hak ettiği konumu kazanmış bir toplum olarak, tam bağımsız Türkiye’den asla ödün vermeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta çocuklarımız olmak üzere tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.