Akhisar'da Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Yönetimi Paşa mahallesi Belediye Sebzeciler Çarşısı kat 3 de Dernek Binasında bir araya geldi.

Dernek Başkan Yardımcısı Gürhan Şivecan konuşmasında Hayvanları yaşatma ve Koruma Derneğinin Açılmasından son derece mutluyum arkadaşlarımız ve hayvan severlerinde derneğimize verecekleri destek sayesinde güzel ve başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum.

Hayvan hakları göz ardı ediliyor. Hayvanların en temel hakkı sağlıklı yaşam hakkıdır. Bu hak yasal olarak verilmiştir. Kanun herkes tarafından bilinen, ciddiyetle gerekliliğine inanılan, bir sevgi meselesinden öte sorumluluk ve gereklilik meselesi olarak görülmelidir. Ancak, ülkemizde yasa olmasına rağmen kimse üzerine düşeni yerine getirmiyor. Bu nedenle kanun kapsamı genişletilmelidir. Sadece sokak hayvanları için değil doğadaki bütün canlılara için duyarlı olunmalıdır. Bir yandan et, süt, yumurta kaynağı olan öte yandan ortaya koydukları dostluklarıyla yaşamımızın vazgeçilmezi olan hayvanlar için yetkili kurumlar üzerine düşeni yerine getirmelidir. Hayvanları Koruma Kanunu'nun hayvanlarımızın yaşam hakkını ve hayatını düzenleyen bir anayasa olduğu unutulmamalıdır."dedi.


Hayvanları Yaşatma ve Koruma Derneği Yönetimi Başkan Sebahat Uzun Başkan Yardımcısı Gürhan Şivecan , Filiz Göldelioğlu ,Selin Eser, Ziya Sevinç Göral , Büşra Yeşil, Nihat Polat 'dan oluştu.