Akhisar Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı tüm üyelerin katılımı ile gerçekleşti.

Gündemin ilk maddesinde Gelir Müdürü Bekir Koyun; “Şehit Necdi Şentürk Parkı içerisinde bulunan 3 yıllığına gençlik merkezi olarak gençlik ve spor ilçe müdürlüğüne tahsisi yapılan taşınmazımızın tahsis süresinin uzatılması” konusunu meclise sundu ve gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde söz alan Fen İşleri Müdür Orhan Yıldırım; “Anfi tiyatro yapım işi için proje bedelinin yüzde 3 oranında teknik hizmet giderinin iller bankası hizmetlerimizden tutulması hususunda iller bankasına yetki verilmesi” ni meclise sundu ve gündem oy birliği ile kabul edildi.

Üçüncü gündem maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürü Mümib Akboğa yaptığı konuşmada “belediyemize ait 192 sokak üzerinde imar planı dışında 99 pafta, 11 ada, 70 nolu trafo yeri olarak ayrılan parselin Gediz Elektrik Dağıtımı A.Ş.’ne satışı” gündem maddesi ise yine oy birliği ile kabul edildi.

Meclis gündeminin son maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürü Süleyman Bal yaptığı 4 maddelik konuyu meclise sundu. İlk maddede Bal yaptığı konuşmada “ilçemiz, Cumhuriyet Mahallesi, imarın 47L-Ib pafta, 1632 ada, 5 parsele isabet eden yerde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Okul Alanının, ilkokul alanı olarak değiştirilmesine ilişkin karar imar planı değişikliği talebi imar komisyonunca oy birliği ile kabul edilmiştir” dedi ve başkan Hızlı maddeyi meclise sundu ve oy birliği ile kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün hazırladığı ikinci maddede ise Bal yaptığı konuşmada “İlçemiz Seyitahmet Mahallesi, imarın 49K-IIb pafta, 255 ada, 12 parselin Akaryakıt ve LPG İstasyonu’na dönüştürülmesine yönelik imar planı değişikliği talebi imar komisyonunca oy birliği ile kabul edilmiştir” maddesini sundu ve meclis sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün meclise sunduğu üçüncü maddede Gediz Elektrik’e 14 adet trafo alanlarının ayrılması ve dördüncü madde köylü garajı olarak görülen yerin yeşil alan, otopark ve sosyal tesis olarak değiştirilmesi meclise sunuldu ve tümü oy birliği ile kabul edildi.

Öte yandan toplantı sonunda Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin Akhisar Arena Stadının durumu hakkındaki sorularına yanıt veren Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı B planı hazırladıklarını belirtti.

İller Bankası desteği ile değil takas yöntemiyle yeni stadı yapmayı planladıklarını ifade eden Hızlı; “Stat projemiz oyanlanmış durumdadır. Sadece yapımı konusunda plan değişikliğine gidiyoruz. İller bankasından kredi almak yerine eski stadımızın bulunduğu yeri takas ederek yeni stadı yapmayı planlıyoruz.

Stadın yapılmasının Akhisar Belediyespor’un durumu ile alakası olmadığını ifade eden belediye başkanı Hızlı; “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yeni protokol imzalayacağız. Akhisar Arena Stadının takımımızın durumuyla bir ilgisi yok. Stadı mutlaka yapacağız. Ancak henüz net bir tarih yok” dedi.