Akhisarlı yerel ve ulusal basın temsilcileri Hürriyet yazarı ve program yapımcısı Ahmet Hakan Coşkun’un uğradığı saldırıyı basın açıklaması düzenleyerek kınadı.

Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi öğretmen evi önünde düzenlenen basın açıklaması ile tepkilerini dile getiren Gazeteciler, saldırının şahısa değil, basın özgürlüğüne yapıldığını ifade ettiler. 

Basın mensupları adına açıklamayı  Gözde Gazetesi muhabiri ve Anadolu Ajansı Akhisar temsilcisi Mehmet Barlık yaptı. Barlık yaptığı açıklamada,  “Geçtiğimiz Çarşamba günü evinin önünde saldırıya uğrayan ve aldığı yaralar sonucu hastanelik olan Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan Coşkun’a yapılan bu çirkin saldırıyı Akhisarlı Yerel basın mensupları olarak şiddetle kınıyoruz. 

Meslektaşımıza yapılan bu saldırı aslında insan haklarına, demokrasiye, basın-ifade özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına yapılan alçak bir saldırıdır.

Kamuoyuna doğru bilgi aktarmak için gecesini gündüzüne katan, canını dişine takan gazetecilere yapılan bu tür çirkin saldırılar, asla amacına ulaşamayacak ve ahlaklı kalemler susturulamayacaktır. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü hedef alan çirkin saldırılara rağmen Bağımsız ve bağlantısız gazetecilerin görevlerini yapmaya devam edeceğini tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyor, Gazeteci Ahmet Hakan'a, Hürriyet Ailesi'ne ve tüm medya dünyasına geçmiş olsun diyoruz.” İfadelerini kullandı.