Akhisar’da 13 idealist kadın  bir araya gelerek “Akhisar Kadın Eğitim,Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği” kurdular.

Derneğin tanıtım için  yapılan toplantısına  büyük çoğunluğunu kadınların  oluşturduğu  her partiden  kişi büyük ilgi vardı. Hürriyet  Gazetesi  yazarı eski milletvekili Melda Onur, CHP Gurup  başkan vekili Özgür Özel, Tur Yıldız Biçer, eski milletvekili  Sakine Öz, Akhisar’daki diğer kadın dernekleri, Kent Konseyi başkanı eski belediye başkanı Hüsnü Kahraman katıldı. Belediye meclis salonunda  yapılan toplantıda  koltuklar doldu, bayanlar yerlerde oturdu.

Toplantıyı Engin Akyüz yönetti. Saruhanlı’ da ki şehit cenazesine katılacağı için ilk konuşmayı  Özgür Özel yaptı.  Derneğin kurucu başkanı  Hayriye Hacet  kurcu üyeleri, Gülden Erhun,Seda Nazlı Kaynar, Cevriye Emre, Fatma Celebci, Vahide Köker, Nurdane Mert, Hayriye Karadeniz, Havva Teke, Hatice Baloğlu, Necla Yalçınkaya, Nilgün Soylu ve Makbule Ayvaz’ı  katılımcılara tanıttı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Akhisar Temsilcisi Şükran Füzün, AKP,CHP ve MHP li kadın Belediye meclis üyeleri  Şemsi Okur, Aynur Üngün, Leyla Özkan  derneğin yanında olduklarını belirten  konuşmalar yaptılar.

Eski ve yeni CHP milletvekilleri Sakine Öz ve Tur Yıldız Biçer’in konuşmalarından sonra,  yazar Melda Onur ve kurucu başkan Hayriye Hacet, kadının  Türkiye’deki durumunu, yaşanan olayları detayları ile açıkladılar.

Özellikle Melda Onur’un, açıklamaları,  ve “Siyasetçinin bir ayağı mecliste, bir ayağı da sokakta olmalıdır.” Cümlesi  büyük alkış aldı. Melda Okur ve  kurucu Başkan Hayriye Hacet, toplantıya katılanların sorularını içtenlikle cevapladılar.

Hayriye Hacet  Derneğin kuruluş  amacını, projelerini ve  “Kadın Emeği Derlendirme Kooperatifi” kuracaklarını açıkladı. Kent Konseyi Başkanı Hüsnü Kahraman da yaptığı son konuşmada, mutlaka  Akhisar’da  ve Türkiye’de  Kadın Sığınma Evlerinin  kurulması için çaba sarf edilmesini istedi.

Akhisar’da  40 yıl  okuyucuların yakından tanıdığı “Çınar Kitap Evi” sahibi Osman Çınar  ilk Şiir Kitabı  “4. Cemre” yi  Melda  Onur’a hediye etti. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu  Akhisar  Temsilcisi Şükran Füzün, Melda Okura’a  ve Dernek Kurucu Başkanı Hayriye Hacete özel hazırlanmış seramik hediyeler verdi