Akhisarpress.com - Tüm yurtta olduğu gibi Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 168. Yılı ve 10 Nisan Polis Haftası Kutlama programı Akhisar’da da yapıldı. Akhisar Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen program’a Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Garnizon Komutanı Hava Kontrol İhbar Albay Bülent Keleş, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şehiner, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, Daire ve kurum amirleri, Siyasi parti başkanları, oda temsilcileri, emniyet mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akhisar Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu Öğretmeni Münevver Yüzükat’ın sunduğu program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Hemen ardından Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Turhan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Turhan konuşmasında Polis Teşkilatının bir mensubu olmaktan dolayı duyduğu gururu ifade etti. “168 yıllık şanlı tarihi boyunca halkına hizmet etmekten onur duyan, vazifesinden biran bile ödün vermeden, mesai mefhumu gözetmeden, bu uğurda canını vermekten çekinmeyen bir teşkilatın mensubu olmaktan duyduğum onuru ifade etmek istiyorum. Kısa süredir Akhisar’da görev yapmaktayım. Ancak bu kısa süre içerisinde Akhisarlılar bizleri kendi evladı gibi görüp hiçbir desteğini esirgemedi. Bu nedenle Akhisar’a teşekkür borçluyuz. Sözlerime son vermeden önce ise belirtmek isterim ki Akhisar’da görev yapmaktan, burada ki mesai arkadaşlarımla çalışmaktan büyük onur duyuyorum. Akhisar’da asayiş berkemal..” diyerek büyük alkışlar eşliğinde konuşmasını sonlandırdı.
Emniyet Müdürünün ardından Akhisar Kaymakamı Kamil Köten kürsüye çıktı. Kahraman Türk Polisi’ne övgüler yağdıran Köten, “Bir devletin devlet olmasının en temel koşullarından biri; sınırları içerisinde kanun egemenliğinin bulunmasıdır.

Bu şu anlama gelmektendir. Vatandaşlarının can güvenliğini, mal güvenliğini, konut güvenliğini devletin kanunlarının güvencesi altında korunuyor olmasıdır. Dolayısıyla Polis Teşkilatımız, vatandaşlarımızın devletle temas ettiği en önemli kuruluştur. Görevi hassastır.. Bir kuruluşun güçlü olabilmesi için öncelikle gücünü Türkiye Cumhuriyeti kanunlarından ve Türk milletinden alması gerekir. Türk Polis Teşkilatı, 168 yıllık dönem içinde kanunlardan aldığı güçle Türk milletinin gönlünü kazanarak, dünyada belki de ön sıralardaki Polis teşkilatları arasındaki yerini almıştır. Ve bir kurumun başarılı olması için milletten aldığı gücün yanı sıra, kendisiyle paralel çalışan Jandarma Teşkilatı gibi diğer kuruluşlarla da koordineli olması gerekir. Ben görüyorum ki Akhisar’da bu koordineli çalışma çok güzel bir şekilde yapılıyor. Sözlerime son vermeden önce Kahraman Türk Polisi Teşkilatımızın haftasını kutluyor nice yıllara diyorum” açıklamasını yaparak konuşmasını sonlandırdı.

Programın devamında Akhisar’da görev yapan ve başarılı görevlerde bulunan Emniyet Mensuplarına Akhisar Kaymakamı Kamil Köten tarafından plaket ve başarı belgesi takdim edildi.

Ardından Akhisar’da 10 Nisan Polis Haftası nedeni ile yapılan sportif müsabakalarda başarı elde eden öğrenciler ödüllendirildi. Programda son olarak Konvoy yürüyüşü yapıldı.