İlçemiz Bölge Trafik ekiplerince yol kontrolünde durdurulan bir kamyonette 342 kg. mühürsüz et tespit edildi. Etlere Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce el konuldu .

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek yaptığı açıklamada “ bölge trafik ekibi tarafından gece yapılan yol kontrolünde araçta mühürsüz ve kaçak olarak kesilmiş et bulunması nedeniyle Müdürlüğümüz bilgilendirilmiştir.Müdürlüğümüz resmi veteriner hekimlerince yapılan incelemede D.Y. isimli şahıs tarafından Muğla ilinde kaçak olarak kesildikten sonra İstanbul iline satış için götürüldüğü ifade edilen 126 kg büyükbaş, 216 kg. küçükbaş hayvan eti ile 15 kg. sakatat ve 10 adet küçükbaş hayvan kellesinin veteriner sağlık raporsuz olarak nakil edildiği, mühürsüz olduğu ve uygun olmayan şartlarda taşındığı tespit edilmiştir.

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu çerçevesinde ilgili şahıslar hakkında yasal işlem başlatılmış ve etlere el konulmuştur. Yakalanan etlerin kaçak olarak kesilmiş olması ve uygunsuz şartlarda taşınması nedeniyle etlerin mülkiyetinin kamuya geçirilerek imhasına karar verilmiştir. Ayrıca et sahibi ile araç sahibine ayrı ayrı idari para cezası uygulanacaktır ” dedi.