Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Manisa Şube Müdürlüğü ekipleri, kafesleme yöntemi ile tuzak kurarak kınalı keklik avlayan avcıları suçüstü yakaladı.

Bir ihbarı değerlendiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Manisa Şube Müdürlüğü ekipleri, kafesleme yöntemi ile tuzak kurarak kınalı keklik avlayan avcıları suçüstü yakaladı. Müdürlüğü Milli Parklar Manisa Şube Müdürlüğü ekipleri ve Akhisar Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Mehmet Sucu, kaçak avcılar tarafından avlanan iki adet kekliği doğaya saldı.

Son günlerde kınalı keklik sayısının önemli ölçü de azaldığı hatta bazı illerde tamamen yok olduğu konusunda bilgiye sahip olduklarını belirten Akhisar Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Mehmet Sucu, “Maalesef vahim bir durumdayız.Yaban hayatıyla ilgilenen, arazi çalışmaları yapan, bilim insanları olmadığı için, ayrıca avcılığı sadece parasal bir kaynak olarak gören bazı insanlar, Kınalı Keklik konusundaki popilasyon çalışmalarını göz ardı ederek kaçak avlanmada bulunuyorlar. Kınalı keklik avı konusunda hassasiyet gösterilmesini bekliyoruz. Hakiki avcı bu avı yapmaz. Ava gidince eli sürekli tüfeğinde, dur durak bilmeden, gidince hepsini vurmak için hırs yapmış yapmasınlar. Umarım uyarımızı okurlar ve biraz vicdanları varsa bu avı yapmazlar. Av sezonu şubat ayının son haftası bitiyor. Dünyada mart ayı ile Ağustos ayları arasında avcılık yapılmıyor. Burada etçil insanlar doğaya salıverdiğimiz keklikleri, avlanma sezonu olmamasına rağmen pusu kurarak avlıyorlar.yavrulu keklikleri öldürme niyetine tutuyorlar. Bizim amacımız bunları kökünden yok etmek” diye ifade etti.