Akhisar Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe temsilcisi Rıza Bahar, Akhisar Türk Eğitim Sen Yönetim Kurulu üyesi Dilek Cangür hakkında suç duyurusunda bulundu.

Rıza Bahar, 230 bini aşan bir gücü temsil eden, Genel Yetkili sendika olarak geride bıraktığımız toplu sözleşme sürecinde Eğitim-Bir-Sen olarak eğitimde İlk defa 18 sorunu bir anda çözüme kavuşturduk. Diğer iş kollarını dâhil ettiğimiz de de 63 maddelik bir kazanım elde ettik. Yıllardır yapılan Toplu Görüşmelerde çözülen sorun sayısının bir araya getirseniz bir toplu sözleşmede sadece eğitimde çözülene yetişemediğini görürsünüz.

Eğitim-Bir-Sen olarak onurlu ve dik durmayı ilke edindik. Kirli ilişkilerin, derin yapıların, fesat odaklarının taşeronluğuna soyunmadık. Milletin vicdanında yer bulmayan şeyler bizim vicdanımızda da yer bulmamıştır. Hep hakkımız olanı istedik. Özlük ve özgürlük mücadelemizde haklarımızı asla pazarlık konusu yaptırmadık.

Öğretmen ve öğretim elemanlarına verilmeyen Ek ödemeyi de hakkımız olarak görüyoruz. Hakkımız olduğuna inandığımız için kararlı mücadele verdik. Aynı kararlılıkla mücadelemiz devam edecektir.

Bu bağlamda, Eğitim-Bir-Sen olarak, 2012 Yılı Toplu Sözleşme süreci sonrası Haziran ayında Kızılcahamam’da yaptığımız 23.Başkanlar Kurulu toplantısının sonuç bildirgesinde, “Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri yapılmamalı ve hiç kimse kutlama mesajı yayınlamamalıdır” kararımızı açıklamış ve bunun üzerine de 24 Kasım’da tartışmaların, rutin hamasetin dışına çıkmasına öncülük etmek, Öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödeme mağduriyetinin çözülmesi için, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamayacağımızı tüm Eğitim camiası ve kamuoyuyla paylaşmış idik.

Bahar, Sendika olarak Öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödeme mağduriyetinin çözülmesine yönelik yaptığımız bu eylemin diğer sendikalar tarafından, ya takdir edilmesini, ya desteklenmesini ya da bizden daha da sert bir şekilde eylem yapmalarını bekler iken, Akhisar Türk Eğitim Sen Yönetim Kurulu üyesi Dilek Cangür , 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, ‘Öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödeme mağduriyetinin çözülmesine yönelik’ yaptığımız eylem ve sendikacılığımız ile ilgili olarak basına vermiş olduğu beyanatta, Eğitim-Bir-Sen ve üyeleri hakkında asılsız suçlamalarda bulunarak, hakaret içeren sözler sarf etmiş, toplumsal ayrımcılığı teşvik ettiği gibi, konuşma metninin bütünü ele alındığında sendikamız üyelerinin dışlanması, halk tarafından baskı yapılması hususunda sendikamız üyelerini açıkça hedef göstermiştir.dedi.

Bahar, bu konu ile ilgili olarak Akhisar Adliyesi'ne gidip, Akhisar Türk Eğitim Sen Yönetim Kurulu üyesi Dilek Cangür hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.