Akhisar’ı iki bölgeye bölen Devlet Demir Yolları Akhisar’ın AKP Milletvekili Uğur Aydemir’in deyimi ile şehir dışına taşınacaktı fakat elektrikli demir dikimi için yaklaşık 40 yıllık ağaçları katlettiler.

Akhisar’ın Reşatbey Mahallesi de bulunan Demir Yolu geçiş bölgesinde Millet Cami’sinin yakının daki 40 yıllık ağaçlar elektrikli direklerin dikilmesi için kesildi.
Akhisarlı AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in 23 Mart 2015 günü basın ile paylaştığı bildiride Akhisar’ı ikiye bölen Devlet Demir Yolu’nun kalkacağını ve artık demir yolundan aşağısı, yukarısı gibi ifadelerin olmayacağını bildirmişti. Fakat yapılan uygulamaların hiçte o şekilde olduğunu göstermiyor.

MADEM DEMİR YOLU DIŞARI ÇIKILIYOR, NEDEN HALEN ELEKTRİKLİ DİREK DİKİLİYOR?
Devlet Demir Yollarının Akhisar Gar’ına “TAŞINIYORUZ!” Diye astığı pankartta da dikilen elektrikli direklerin aynı şekilde şehir dışına yapılan demir yoluna monte edileceği bildirilmişti. Madem yeni yapılan yola elektrikli direkler aynen monte edilecek neden halen şehir içindeki demir yoluna elektrikli direkler dikiliyor ve masraf yapılıyor?

40 YILLIK AĞAÇLARI KESTİLER!
Devlet Demir Yolları ve AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in deyimine göre şehir dışına taşınacak olan demir yolu için halen şehir içinde hummalı bir çalışma gerçekleştiriliyor. Peki, şehir dışına alınacak bir yol için neden halen elektrikli direk dikiliyor? Hepsinden de öte şehir dışına alınacak bir demir yolu ve elektrikli direkler için 40 yıllık ağaçlar neden katlediliyor? Gereksiz bir işlem için şehir dışına alınacak bir yol için neden ağaçları kesiyorlar?

VATANDAŞLAR TEPKİLİ
AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in vermiş olduğu müjdeye sevinen vatandaşlar halen çalışmaların şehir için deki demir yolunda devam etmesine ve ağaçların kesilmesine de anlam veremediklerini söylüyorlar. Şehir dışına alınacak bir demir yolu için halen elektrikli direklerin dikilmesine ve sonrasında tekrardan masraf yapılarak şehir dışındaki demir yola taşınmasına anlam veremediklerini dile getirirken, yıllardır yazın yem yeşil dim dik ayakta duran 40 yıllık ağaçlarında gereksiz yere kesilmesine karşı olduklarını ve yetkililerin bir an önce buna dur demeleri gerektiğini söylüyorlar.