Akhisar Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü adı altında bulunan çocuk bakım evleri ilk kez basın mensuplarına açıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Suudi Arslan Engelliler Koordinatörü Fikret Türk ve Çocuk Evleri Sorumlusu Teberruş Topaktaş'ın bulunduğu, Hisar, Zeytin Dalı, ve Çağlak çocuk bakım evleri gezildi.

Çocuk bakım evlkeri ile ilgili bilgi veren İlçe Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Suudi Arslan "Zeytin Dalı ,Hisar, Çağlak adını koyduğumuz 3 Çocuk Evimiz oluşturduk. dördüncü de en yakın zamanda açacağız. Evlerimizde 18 çocuk bulunmaktadırlar. Bunlardan 9- 15 Yaş Erkek, 9- 15 Yaş Kız ve 6-9 yaşta da kız çocukları kalmaktadır” diye ifade etti.

Koruyucu aile olma konusunu gündeme getiren ve bu yönde gerek ülke olarak gerekse de ilçe olarak zayıf olunduğunu belirten Arslan, Manisa İl sınırında toplamda 11 koruyucu ailenin olduğunu belirten İlçe müdürü Arslan bu sayının artmasın ve çocukların bir aile ortamında büyütülmesi gerektiğini söyledi.

Akhisar’da ki 3 çocuk evi hakkında açıklama yapan Arslan; “Yardımsever Akhisarlıların çok büyük katkıları ile yapılan Bakanlığa bağlı 3 çocuk evimizde toplam 18 yavrumuz kalıyor. Modern şekilde düzenlenen kaloriferli evlerimizde tüm çocuklarımız okula gidiyor. Günün 24 saatinde görevli anneler çocuklarımıza tüm hizmetleri veriyor. Toplam 9 görevli anne ve uzmanlarımız Tebernüş Topaktaş ile Kadriye Çokan arkadaşlarımız devamlı olarak evlerde denetleme yapıyor, müdürlüğümüz ile irtibat sağlıyorlar. Bakanlığımız çok olumlu geliştirdiği proje ile bu yavrularımızın daha gerçekçi olarak aile ortamında hayatlarını devam ettirmeleri için “Koruyucu Aileler” projesini yürürlüğe koydu. Koruyucu ailelere çocuklarımızın yaş ve eğitimlerine göre 450 ila 850 lira arasında ödeme yapılacak. Çocuklarımızın giyim ihtiyaçları ile harçları da ayrıca karşılanıyor. Hedef; Türkiye çapındaki yuvalarda kalanları, Çocuk Evleri ile Koruyucu Ailelere yerleştirerek bu yavrularımızı çok iyi bir birey olarak yetiştirmektir. Sadece Manisa’daki yuvamızda 200’ e yakın çocuk barınmaktadır. Akhisar’da sadece 2 koruyucu ailemiz vardır. Bunun kamu oyuna duyurulması ile sayısının çok artacağına inanıyorum.

Yuvalarda ve Çocuk Evlerinde kalan çocukların, okul arkadaşları, mahalle arkadaşları aralarında ezik duruma düşmemeleri için çok önemli tedbirlerin olduğunu söyleyen İlçe Sosyal Hizmet Müdürü Suudi Arslan, “Siz basın mensuplarını bile onlarla karşı karşıya getirmemek için onların okul saatinde Çocuk Evlerimizi sizleri gezdirmeyi ve açıklama yapmayı uygun bulduk.” dedi.

Akhisar’da 6’sı kız, 12’si erkek yaşları 9-15 arası 18 çocuğun kaldığı Çocuk Evlerinin 1’i kirasını Özel İdarenin verdiği Hürriyet Mahallesinde 2 si de Hacıishak Mahallesi sınırları içinde bulunan TOKİ konutların da bulunuyor. Belediye’ye ait bu 2 daireyi belediye 10 yıllığına hiçbir ücret talep etmeden Çocuk evi olarak tahsis etti. Gezdiğimiz bu Evlerde görev yapan anneler kendi yaptıkları, pasta, kurabiye, çiğ köfte kısır’ı ve çay kahve eşliğinde ikram ettiler.